ugrik forint erosodik arfolyam 2020 julius
Deviza

Stabil a forint, esett a dollár

Portfolio
A jó ázsiai részvénypiaci hangulat a mi régiónk devizapiacain is éreztette a hatását hétfő reggel és így lendületesen kezdte a hetet a forint. Az eró jegyzései 354 felettről átmenetileg 352 alá is benéztek, aztán a nap hátralévő részében stabilizálódott az árfolyam 352-352,5 körül.

Stabil a forint, esett a dollár

A hétfő délutáni-kora esti kereskedésben is stabil maradt a forint, az euró jegyzései a 352,3 körüli szinten ragadtak. A régiós devizáknál is nyugalom látszik. A dollár közben reggel óta érdemben gyengült az euróval szemben, a jegyzések a hajnali 1,1260 körülről átmenetileg 1,1340-ig kapaszkodtak, majd 1,1310-ig ereszkedtek. Emiatt a dollár/forint jegyzések péntek estéhez képest 0,8%-kal 311,5-ig estek.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Béke is nyugalom

Mintha a forint elfelejtette volna, hogy vége a hétvégének, annyira nincs mozgás hétfőn. A forint beállt 352,8 és 352,9 közé, és ebben a tartományban mozog, jelenleg 352,89 forintot kell adni egy euróért.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem volt mozgás az előző két órában

A reggeli erősödés után a forint beállt 352,8-ra az euróval szemben, és alig mozdult el onnan.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Lendületesen kezdi a hetet a forint

A koronavírus gazdasági hatásainak enyhülésében bíznak a kínai befektetők és közben bőséges a tőzsdei likviditás, leginkább ezzel függ össze, hogy ma reggelre 5 éves csúcsra ugrott a vezető kínai tőzsdeindex, ez a hangulat pedig átragadni látszik az európai tőzsdei hangulatra is. A kockázati étvágy erősödése a forintot segíti a hétfő reggeli kereskedésben: pénteken még 353,4-nél zárt a forint az euróval szemben, ma reggel átmenetileg 352 alatt is járt a kereskedés, jelenleg 352,5 körül mozog az árfolyam. Amint látjuk: az utóbbi napok árfolyamára jól ráilleszthetők vonalak, és most a 351-355 közötti tartomány két szélét kell figyelni.

hufreggjobb200706

Ha távolabbról nézzük a forint euróval szembeni árfolyamát, az láthatjuk, hogy egy háromszögben halad az árfolyam, amelynek felső szára nincs messze innen, 356 körül húzódik, az alsó szára pedig 345 körül. Ez az a tartomány, amelyben várhatóan a következő időszakban mozog az árfolyam és azt kell nézni, hogy melyik irányba tud majd ebből kitörni. A héten egyébként fundamentális oldalról sok fontos magyar adatot közzétesznek a reggeli makroelőzetesünk szerint, ez pedig muníciót adhatnak az árfolyam akár lényeges elmozdulásához is.

hufreggtech200706

Amennyiben a régiós devizák relatív teljesítményét egy hónapos távon nézzük az euróval szemben, azt láthatjuk, hogy a forint a június közepi váratlan MNB-vágás utáni alulteljesítése kezd megszűnni, nem lóg már ki érdemben a régiós tendenciákból.

regrelregg200706

A forint dollárral szemben a 320-as szint múlt hónap végi megközelítése után nagyobb kilengések mellett erősödik, átmenetileg 310-nél is járt a múlt héten, ma reggel 312,5 körül hullámzik a kereskedés.

usdhufregg200706

Címlapkép forrása: Dean Mouhtaropoulos/Getty Images for FEI

Frankfurti tőzsde
bejrút200804
koronavirus
erkély zöld épület
moszkva vörös tér oroszország kreml
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
2020. szeptember 10.
Property Market RELOADED 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
tőzsde, dollár, árfolyam