deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Este is egyhavi csúcsánál táncol a forint

Portfolio
Csütörtök reggel is további erősödéssel kezdett a forint az euróval szemben, már a 347-et is átvitte a jegyzés. Szerdán fontos szintet tört át a magyar deviza, mely egyhónapos csúcsra ment.

Kitart a forint ereje

A kedvezőtlen részvénypiaci hangulatban sem gyengült el a forint. A hazai fizetőeszköz továbbra is egyhavi csúcsán tartózkodik az euróval szemben. Az esti órákban is volt egy kisebb erősödési hullám, melynek hatására célba vette újra a 346-os szintet.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megy tovább a forint

Délelőttre tovább kapaszkodott a forint az euróval szemben, már 346,26-nál jár, ami közel fél százalékos további erősödést jelent szerda estéhez képest. Ezzel párhuzamosan a régiós devizák is nagyjábóül 0,4%-ot erősödtek, vagyis nem kirívó a forint ugrása. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Tovább menetel a forint a kemény fal áttörése után is

A forint 347,4-nél járt csütörtök reggel az euróval szemben, ez 0,1 százalékos forinterősödést jelentett szerda estéhez képest. A magyar deviza ezzel megerősítette a szerdai kitörését, ami egyhónapos csúcsra lökte, vagyis

az MNB júniusi meglepő kamatvágása óta nem volt a mostaninál erősebb a forint.

A keddi újabb kamatvágás már nem volt érdemi hatással az árfolyamra, hiszen azt már korábban beárazta a piac Virág Barnabás alelnök szavai után. A dollárral szemben most 299,7 körül járunk, abban a devizapárban kétéves emelkedő trend tört le tegnap a forint erősödésének és a dollár gyengülésének köszönhetően.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Szerda este cikkünkben már rámutattunk, hogy az euró-forint árfolyamban 346,5-ig nyílt meg a tér lefelé a forint kitörésével, a következő napokban ezt tesztelheti a magyar deviza.

eurhuftech200722

A forint árfolyamát elsősorban a nemzetközi fejlemények mozgatják az utóbbi hetekben, erre utal, hogy a régiós devizákhoz képest sem lógunk ki a sorból. Csütörtök reggel a lengyel zloty és a cseh korona is minimális erősödéssel kezdett. Az utóbbi egy hónapban pedig a forint 0,55%-os erősödése mellett a zloty 0,7%-kal, a korona pedig közel egy százalékkal erősödött az euróval szemben. Vagyis most elsősorban a gyors gazdasági kilábalással kapcsolatos pozitív vélemények és az emiatt emelkedő kockázatvállalási hajlandóság fűtik az árfolyamokat.

A dollár-forint emelkedő trendjének letörése kapcsán már említettük, hogy az utóbbi időszakban nem csak a kelet-közép-európai devizák erősödtek, hanem a dollár is lejtőre került. Csütörtök reggel már 1,1585 körül jár a jegyzés, a hét elején az EU-csúcs nehezen megszületett sikere adott újabb lökést az eurónak. Emellett a szakértők sokkal jobban aggódnak az amerikai járványhelyzet miatt, részben emiatt további költségvetési és jegybanki élénkítésre számítanak, ami a dollár ellen dolgozik jelenleg. A japán jen stagnál csütörtök reggel a dollárral szemben, az angol font pedig 0,1 százalékos erősödéssel kezdett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

opec
arany ezüst
Koronavírus
oroszorszag
románia bukarest zászló
bull
útépítés építkezés
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró

Junior elemző, elemző

Junior elemző, elemző
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Legfontosabb aktualitások, elemzés, ötletelés.
forint200212