Előfizetői tartalom

Innentől már a forintgyengülés is fájna – Fokozott óvatosságra lehet szükség az MNB-nél

Portfolio
Komoly fejtörést okozhat az MNB-nek a héten megjelent inflációs adat, a vártnál erőteljesebb áremelkedés után a jegybanknak nincs tere további kamatcsökkentésre, illetve a jelenlegi helyzetben már a forint gyengülése is fájdalmas lenne – vélik az OTP Bank elemzői. A szakemberek szerint ezzel az MNB ultra laza politikája kifulladhat és a jövőben stabil, vagy akár erősebb forintárfolyamban lehet érdekelt a jegybank.

Kellemetlen meglepetést okozott az infláció Kedden jelentette be a KSH, hogy a júniusi 2,9%-ról 3,8%-ra ugrott az infláció, ami jelentősen meghaladta az elemzők várakozásait. A maginfláció 4,5%-ra emelkedett és az MNB által kiemelten figyelt adószűrt maginfláció 4,1%-os értéke is meghaladta a jegybanki célsávot. Talán ennél is fontosabb, hogy az áremelkedési ütem megugrása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés