Előfizetői tartalom

Új történelmi mélypontra szakadt a fehérorosz rubel a tömeges letartóztatások mellett

Portfolio
A keddi 1,7%-os esés után ma újabb hasonló mértékű esést szenvedett el a fehérorosz rubel az euróval szemben, így új történelmi mélypontra bukott, mivel a fehérorosz jegybank nem akarja és nem is feltétlenül tudja megállítani rubel esését a lakosság pánikszerű külföldi valutafelvásárlása mellett. Év eleje óta már 33%-os az esés az euróval szemben, ami egyre nehezíti az ország devizaadósságának visszafizetését az apadó exportbevételek mellett.

Arról, hogy a lakosság pánikszerűen elkezdte vásárolni a külföldi fizetőeszközöket, tömött sorok állnak napok óta a pénzváltóknál, már tegnap írtunk. Azóta a fehérorosz jegybank igazgatótanácsának egyik tagja a Reutersnek azt mondta: nem terveznek tőkekontrollt az országban, mert úgysem tudnák megállítani a rubel esését és így visszafelé sülne el a beavatkozás....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés