forint és euro
Deviza

Megint esik a forint, közeledünk a 360-as euróhoz

Portfolio
A szerdai határozott forintgyengülés után csütörtök délelőtt próbált szépíteni a magyar fizetőeszköz az euróval szemben, de kissé 358 alatt elakadt az erősödése, majd délutánra visszagyengült a 359-ig, miközben romlott a nemzetközi részvénypiaci hangulat. Közben a dollár kedden indult nagyobb erősödése elakadt az euróval szemben, így a dollár/forint jegyzések 303 körül ragadtak.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Megint esik a forint, közeledünk a 360-as euróhoz

Az amerikai részvénypiacok nyitása óta süllyednek a vezető tőzsdék. A megelőző napokban-hetekben jelentős volt az emelkedés, így elképzelhető, hogy elindult egy korrekció, és ez a hangulatromlás a jelek szerint a forintot is elkezdtek most gyengíteni: az euróval szembeni jegyzések 358,2-ről 359-ig emelkedtek. Éppen oda, ahonnan tegnap erősödni kezdett. Ha ezt átviszi, akkor a 359,4-es, illetve a 360-as szintekre kell figyelni, afelett pedig a tavasszal megjárt 369,8-as szint kerülne a befektetők fókuszába. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma egyébként a korona és a zloty is gyengült 0,3-0,4%-ot, így a forint most nem lóg ki a régiós devizák mezőnyéből, de ha az elmúlt egy hónap tendenciáját nézzük, akkor mérsékelten mégis alulteljesítőnek számít.

Elakadt a forint délelőtti menetelése

A forint délelőtt 358,5-ről 357,7-ig erősödött az euróval szemben, de itt elakadt a mozgás, ami nem véletlen: itt húzódik egy technikai vonal, ami korábban ellenállás volt (megállította a forint esését), most viszont már támaszként funkcionált, így itt megállt az erősödés. Aztán a délutáni kereskedésben 358,2 körül stabilizálódott az árfolyam.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mindezt az alábbi ábra is mutatja, a tegnapi technikai elemzésünkben pedig azt vezettük le, hogy a 359-359,4-es, majd a 360-as szint után melyek lehetnek a további ellenállások a forint esetleges további esése során.

Próbál távolodni a 360-tól a forint

A forint 358 körül járt csütörtök délelőtt az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Hosszabb távon vizsgálva továbbra is alulteljesítő a forint, az elmúlt hetekben érezhetően gyengült, miközben a régiós devizák gyakorlatilag stagnáltak. A dollárral szemben most 302,55-nélk járunk, míg az angol font 402,53 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty stagnálással kezdte a napot, a cseh korona pedig 0,2 százalékkal erősödött az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra 0,6 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékos erősödéssel kezdte a napot.

Az euró elsőre megijedt az 1,20-as lélektani határtól a napokban, így kicsit korrigált a dollárral szemben. Most 1,183 körül jár a jegyzés.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
tőzsde, grafikon, elemzés