eurovaltdevizaarfolyamforintshutter-20170816
Deviza

Öthavi mélypontnál ragadt a forint, de van egy biztató jel számára

Portfolio
A 360-as szint felett ragadt hétvégére az euró/forint árfolyam, és hétfő délelőtt nem is tágított erről a szintről az amerikai munkaszüneti nap miatt csendesebb kereskedési aktivitás mellett. Nincs tehát egyelőre érdemi forint visszaerősödés a pénteken 361,5-nél elért öthavi mélypontról, de ha a dollár/forint árfolyamra nézünk, felfedezhetünk egy biztató jelet.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

360-nál hullámzik az euró

A hétfő délelőtti kereskedésben a 360-as kerek szint közvetlen közelében hullámzott a forint az euróval szemben, azaz nincs érdemi visszaerősödés, miközben az amerikai munkaszüneti nap miatt nyugodtabb a kereskedési aktivitás. A dollár/forint jegyzések 304,5 körül hullámoznak a bankközi piacon.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Öthavi mélyponton kezd a forint, de van egy biztató jel számára

A péntek délutáni újabb hirtelen amerikai részvénypiaci esés, illetve a magyar járvány felerősödéséből eredő fiskális és monetáris politikai befektetői várakozások együtt öthavi mélypontra lökték a forintot péntek délután 361,5-nél, azaz áttört a 359-359,4-nél húzódó ellenállási zóna. Ma reggel egyelőre nem látunk érdemi forint visszaerősödést, 360,1-nél jár az árfolyam. Az amerikai munkaszüneti nap miatt feltehetően csendesebb kereskedésre van ma kilátás a devizapiacokon is.

Amennyiben technikai elemzési szemmel nézzük a forint árfolyamát, azt látjuk, hogy az elmúlt napok intenzív forintgyengülése miatt az RSI indikátor már a túlvettséget jelző 70-es tartomány felett jár, ez a forint árfolyamának lelassuló esése, illetve visszaerősödése felé mutat. A pénteki kanócos napos gyertya is ilyen jelet küld.

Ezt a kanócos gyertyát könnyen lehet, hogy az okozta, hogy a dollár/forint jegyzések aznap alulról visszatesztelték 305-nél a kétéves emelkedő trendvonalat, ami technikai elemzési szempontból jó beszálló lehetett azoknak a befektetőknek, akik a forint erősödésére számítanak. Lehet, hogy ez a technikai tényező egyelőre megfogja, vagy vissza is fordítja a forint esését a dollárral szemben és ez átszűrődhet az euróval szembeni árfolyamra is.

A forint egyébként az utóbbi egy hónap során láthatóan mérsékelten alulteljesítővé vált a lengyel zlotyval és a cseh koronával szemben a forint ellenében. Amint e heti makronaptárunkban jeleztük: a szerdai magyar inflációs adat újabb fontos adat lesz, ami a forintra lényeges hatást gyakorolhat.

Az MNB két névtelen szakértője pénteken már jelezte, hogy elérhette élénkítési lehetőségei határát a jegybank a mostani cél feletti infláció és 360-as euró mellett, így ez stratégiaváltást üzent, de erre pénteken nem reagált érdemben a forint.

Címlapkép forrása: Shutterstock

charles michel európai tanács elnök
lovrencsics ferencváros fradi foci
bika3
koronavírus kamera maszk covid-19
putyin shutter
koronavirus_strand_maszk_beach_jarvany
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Gyakorlati útmutatás kezdő tőzsdések számára.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. október 8.
Budapest Economic Forum 2020
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
tőzsde, grafikon, elemzés