Előfizetői tartalom

Idén magára találhat a forint, de csak átmenetileg búcsúzhatunk a 360-as eurótól

Portfolio
Az európai gazdaságok visszapattanásával párhuzamosan a forinton is enyhülhet a nyomás az év második felében – olvasható a Commerzbank friss elemzésében. Így az utóbbi időszak alulteljesítése után az év végéig 345-ig erősödhet vissza a magyar deviza az euróval szemben. 2021-ben aztán ismét nyomás alá kerülhet a forint, a bank elemzői szerint újra a 360-as euróárfolyam fenyeget majd jövőre.

Innen fordulhat a forint? Elsősorban az MNB ultra laza monetáris politikája tehető felelőssé a forint utóbbi hetekben látott alulteljesítéséért – vélik a Commerzbank elemzői. Kiemelik, hogy a jegybank augusztus második felében ismét felpörgette a korábban visszafogott állampapír-vásárlási programot. További nyomást helyezett a forintra az, hogy a magyar GDP a második negyedévben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés