Előfizetői tartalom

Közeleg a történelmi mélypont: öt hónapja nem volt ilyen gyenge a forint

Portfolio
A koronavírus második hullámának felerődösésével és az Európában újra terjedő helyi lezárások beárazásával jelentősen romlott hétfőn a nemzetközi befeketői hangulat, ami a forintot is magával rántotta a 360 körüloi nyitás után. Már délelőtt új öthavi mélypontra bukott a forint az euróval szemben, délután még tovább ütötték 363 felett. A régiós devizákat sem kímélték most, így nem magyarspeficikus jelenségről van szó. Ebben a helyzetben és az Európában legmagagasabb éves inflációs adat után az MNB kedd délutáni kamatdöntése és a hozzá társított üzenetek kiemelten fontosak lesznek, akár lényeges forintmozgást is kiválthatnak.

2020. szeptember 21. 17:02 Megosztás Visszahúzták a forintot Óvatos hangulati fordulat körvonalazódik a vezető amerikai tőzsdéken, az arany és az euró/dollár árfolyamban és ezzel párhuzamosan a forintba is belevettek, így 363 felettről mostanra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés