Előfizetői tartalom

Esik a forint az MNB nyugtatónak szánt üzenetei mellett is

Portfolio
Hétfőn a globális befektetői hangulat romlásával és a dollár erősödésével párhuzamosan jelentősen gyengült a forint az euróval szemben, amit kedden újabb mélyrepülés követett 364 közelébe az euróval szemben. Ez új öthavi forintmélypont volt, de aztán az MNB döntése előtt visszaerősödött a magyar fizetőeszköz. A jegybank jelzéseire (nem változtak a kamatkondíciók, megemelkedett az NKP keretösszege, jócskán lehúzta növekedési előrejelzését a jegybank) kezdetben kissé tovább erősödött 361-ig, de aztán Virág Barnabás MNB-alelnök nyugtatónak szánt üzenetei mellett is újra esett.

2020. szeptember 22. 18:26 Megosztás Ismét 363 felett a forint Nem tudta megfogni az MNB bejelentése a forintot, a hazai fizetőeszköz tovább gyengült a délutáni órákban az euróval szemben, jelenleg 363,3-nál áll a jegyzés. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés