Előfizetői tartalom

Hiába az MNB kamatemelése és a részvénypiaci jókedv, ma is ütötték a forintot

Portfolio
Reggel még stabilan kezdett a forint az euróval szemben a Moody’s felőli váratlan pénteki döntés után (pozitív kilátás a hitelbesoroláshoz), de aztán ahogy a török lírát ütni kezdték, úgy a forint is egyre jobban szenvedett az egyébként kifejezetten jó nemzetközi részvénypiaci hangulat mellett is. Az euró jegyzései így estére 366-ig emelkedtek, csaknem oda, ahonnan elindult a forint erősödése az MNB múlt heti váratlan kamatemelése hatására.

Azt, hogy a Moody’s pénteki váratlan döntése megkésett volt (a két másik nagy hitelminősítő egy fokozattal jobb besorolást tartott érvényben már régóta és csak ehhez közeledett a kilátás javításával a Moody’s, miközben az extrém bizonytalan következő időszaki magyar kilátásokra igyekezett hivatkozni a kilátásjavítási döntésénél), már jól mutatta reggel az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés