pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823
Deviza

Megint a történelmi mélypont fenyegeti a forintot – 366 felett kezd az euró

Portfolio
Kedd reggel 366 felett kezdi a napot az euró árfolyama, vagyis belátható közelségben van a forint március végi történelmi mélypontja 370 közelében. Ha nem tud élesen fordulni a forint, akkor akár napokon belül új mélypontot láthatunk.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A forint stagnálással kezdi a napot a hétfői újabb gyengülés után, most 366,3 körül jár a magyar deviza. Ezzel veszélyesen közel került a tavasszal látott 359,6-os csúcs az árfolyamban, sőt a napi zárásokat tekintve már 366,6-nál új csúcsot állítana fel a jegyzés. Egyelőre a hét eleji árfolyammozgásból úgy tűnik, hogy az MNB múlt csütörtöki váratlan kamatemelése csak ideig-óráig akasztotta meg a forint gyengülését, kiemelt figyelemmel várja a piac a holnaputáni egyhetes betéti tendert, hogy tovább szigorít-e a jegybank. A dollárral szemben most 313,9-nél járunk, míg az angol font 403,4 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai sem mutatnak egyelőre igazán nagy elmozdulást, bár számunkra rossz hír lehet, hogy a lengyel zloty és a cseh korona is 0,1-0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot az euróval szemben, vagyis a hangulat inkább negatív. A feltörekvő piacokon a török lírát új történelmi mélypontra ütötték tegnap, ma reggel további 0,2 százalékos gyengüléssel kezd, míg a dél-afrikai rand 0,4 százalékot veszített a dollárral szemben.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látszik komoly mozgás, 1,17 alatta beragadt a jegyzés. Most 1,167 körül van, a holtpontról egyrészt a lassan finiséhez közeledő amerikai elnökválasztási kampány, másrészt az EKB további lazításával kapcsolatos spekulációk mozdíthatják ki. A tengerentúlon holnap hajnalban tartják az elnökjelöltek vitáját, ami direkt hatással várhatóan nem lesz az árfolyamra. A japán jen 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot a dollárral szemben, míg az angol font 0,1 százalékkal erősödött.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

koronavirus eurozona europai unio mentocsomag valsagkezeles pimco
korona_vilag
kotelezo maszkviseles magyarorszag szigorítas bejelentes 201022
szlovakia kijarasi korlatozas lezaras igor matovic201022
donald trump szavaz florida201022
adobevallas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
100 forint mnb