mnb epulet
Deviza

Ötéves csúcsra ugrottak Magyarország devizatartalékai

Portfolio
A szeptemberi félmilliárd eurós japán jenben történt kötvénykibocsátás és egyéb okok miatt összességében 2,15 milliárd euróval 32,212 milliárd euróra ugrottak szeptember végére Magyarország nemzetközi tartalékai, ami öt éve a legmagasabb szintet jelenti – közölte szerdán a Magyar Nemzeti Bank.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A tartalékok összetevőit bemutató adatközlés szerint egyedül a devizakövetelések soron volt lényeges változás: 2,25 milliárd euróval 30,2 milliárd euróra emelkedtek. Ebben szerepe van annak, hogy múlt hónapban kiment a japán jen kötvények piacára a magyar állam és összesen 4 sorozatot bocsátott ki, amelyekből félmilliárd eurónyi forrást vont be.

A múlt év végéhez képest 3,827 milliárd euróval nőtt a devizatartalék, ami alig marad el az idei 4 milliárd eurónyi devizakötvény kibocsátás összegétől, pedig januárban járt le egy 2 milliárd dolláros tízéves dollárkötvény, februárban egymilliárd eurón tizenötéves eurókötvény, júliusban pedig egy egymilliárd eurós hároméves jenkötvény – jegyzi meg az MTI. Az idén már több kötvény visszafizetése nem esedékes, legközelebb jövő márciusban egy 30 milliárd jen értékű hároméves kötvény jár majd le.

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
törökország erdogan