tizezer forint bankjegy
Deviza

Ugrik a forint az inflációs adatra

Portfolio
Ismét a lélektanilag fontos 360-as szint alatt indítja a napot csütörtökön a forint, az elmúlt napok ingadozása után a fő kérdés, hogy ezúttal alatta is tud-e maradni. Egyelőre úgy néz ki, hogy igen, a meglepő inflációs adatra ugyanis erősödni kezdett a forint.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Ugrik a forint

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Jelentős erősödést látunk a forint árfolyamában a meglepően alacsony inflációs adat után. A magyar deviza 359,2-ről egy nagy ugrással 358 alá is benézett, jelenleg is ez alatt tartózkodik.

Itt a magyar inflációs adat: ez ám a nagy meglepetés!

Szeptemberben 3,4%-kal nőttek a fogyasztói árak Magyarországon a KSH adatai szerint az előző év azonos időszakához képest. Az elemzők arra számítottak, hogy 4% közelében alakul az infláció, ahogy augusztusban is láthattuk. Az adat a korábbinál kényelmesebb helyzetbe hozza a Magyar Nemzeti Bankot.

Tovább a cikkhez

Megint nekifut a forint – Vajon most sikerül 360 alatt maradnia?

Csütörtök reggel 358,85 körül indul a forint az euróval szemben, ez gyakorlatilag megegyezik a szerda esti jegyzéssel. A lényeges egyelőre, hogy sikerül 360 alatt nyitnia a magyar devizának, a nap során a fő kérdés az lesz, hogy alatta is tud-e maradni. Főleg úgy, hogy új információk jöhetnek a magyar válságkezelésről és gazdaságpolitikai lépésekről. Délelőtt a Portfolio konferenciáján ad elő Varga Mihály pénzügyminiszter, majd Kormányinfót tart Gulyás Gergely. Ezekre érdemes lehet kiemelten figyelni, hiszen a tegnapi kormányülés gazdasági tárgyú döntéseiről hallhatunk további részleteket. A dollárral szemben most 304,8 körül jár a forint, míg az angol font 394,13-nál jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdett az euróval szemben, vagyis egyelőre a jelek szerint kivárnak a befektetők. A feltörekvő piacon a török líra szintén alig mozdult a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékkal tudott erősödni.

Egyelőre az euró-dollár árfolyamban sem látszik jelentős elmozdulás, most 1,177 körül áll a keresztárfolyam, ami 0,1 százalékkal magasabb a tegnapinál. A japán jen is alig mozdult a dollárral szemben, az angol font pedig minimális erősödéssel kezdett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
törökország erdogan