Előfizetői tartalom

Tombol a járvány második hulláma, így csak álmodhatunk a forint erősödéséről

Portfolio
Új hatás jelent meg az utóbbi hetekben a forint piacán: lassan ott tartunk, hogy Kelet-Közép-Európa a járvány második hullámának egyik európai gócpontja. Különösen a cseh számok néznek ki rosszul. De Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon is folyamatosan rekordokat dönt a vírus. Ez pedig megtorpedózhatja az év végére sokak által várt forinterősödést, hiszen a gazdaság kilábalását is lassítja. Részben ezért nem tud tartósan 360 alatt maradni a forint az euróval szemben.

Az egész régió feketelistára került Hetek óta a 360-as szint határozza meg az euró-forint jegyzést, sokszor leírtuk, hogy innen már csak karnyújtásnyira van a korábbi csúcs 370 közelében, főleg úgy, hogy március végén is csak egy komolyabb felszúrást láttunk az árfolyamban, valójában a 365 körül már nagyon keveset tartózkodott a forint. Azt is sokszor leírtuk, hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés