forint200117
Deviza

Van még visszaút a forintnak a történelmi mélypont előtt?

Portfolio
Csütörtökön 365 felett is járt a forint az euróval szemben, vagyis megint kézzelfogható közelségbe került a 370-es történelmi mélypont a magyar deviza szempontjából. Egyelőre próbál magára találni a forint, azonban a negatív nemzetközi hangulatot látva nem biztos, hogy lesz elég ereje.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Péntek reggel 364,45-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos erősödést jelentett a csütörtök esti jegyzéshez képest a magyar deviza szempontjából. Tegnap 365 felett is járt az euró-forint jegyzés, majd onnan próbál most visszakapaszkodni a magyar deviza. Persze még így sem lélegezhet fel, hiszen kézzelfogható közelségben van a március végén látott 370-es rekordárfolyam. A nemzetközi hangulat pedig továbbra sem kedvez a forintnak, így nehéz lesz visszakapaszkodnia. A dollárral szemben most 311,57-nél járunk, míg az angol font 401,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az utóbbi napokban nem csak a forint, hanem a többi régiós deviza is gyengült az euróval szemben, ma reggel egyelőre a lengyel zloty mutat további 0,25%-os esést, a cseh korona 0,1 százalékkal erősödni tud. A feltörekvő piacon a török líra minimális gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig stagnál.

A dollár tovább erősödik, reggel már 1,17 alá ment az euróval szemben, ami további 0,1 százalékkal alacsonyabb a tegnap esti árfolyamnál. A feltörekvő devizáknak nem tesz jót az amerikai fizetőeszköz erősödése, részben ennek köszönhető a kelet-közép-európai piac szenvedése is. A japán jen 0,1 százalékkal erősödni tudott a dollárral szemben ma reggel, míg az angol font szintén minimális javulást mutat a Brexittel kapcsolatos bizonytalanságok ellenére is.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

koronavirus jarvany halaos aldozat
unhappy_2
amerikai elnökválasztás trump biden usa
valasztas
törökország erdogan
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
törökország erdogan