tizezer forint bankjegy
Deviza

Gyengén indul a hét a forintnak: 366 fölött az euró

Portfolio
Továbbra is a 365-ös szint körül jár a forint az euróval szemben, vagyis érdemben nem tudott erősödni a magyar deviza. Innen egy lépés lenne a tavasszal látott történelmi mélypont 370-nél. A piac elsősorban az MNB holnapi kamatdöntésére figyelhet, a jegybank üzenetei mozgathatják az árfolyamot.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

366 fölé szúrt az euró

A régióban a zloty és a forint is folyamatosan gyengülget a hét első napján. Ennek következtében a forint euróval szembeni árfolyama a 366-os szint fölé is felszúrt az elmúlt percekben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Ma is botladozik a forint

Hétfő délelőttre újra 365 fölé gyengült a forint az euróval szemben, a jelenlegi 365,1 körüli árfolyam 0,2 százalékkal magasabb a péntek estinél. A dollár 311-nél jár, az angol font pedig 404,37 forintba kerül. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Még mindig a történelmi mélypont fenyegeti a forintot – Vissza tud még innen jönni?

Hétfő reggel 364,5 körül jár a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a péntek esti jegyzéssel. A magyar deviza a múlt héten gyengült érdemben, így elérte a 365-ös szintet, új impulzusként elsősorban a kelet-közép-európai járványhelyzet miatt kerültek feketelistára a régiós devizák. A héten a legfontosabb a Monetáris Tanács holnapi kamatdöntő ülése lesz, a kamatkondíciókon várhatóan nem változtat majd a jegybank, viszont a közlemény üzenetei lényegesek lehetnek. A dollárral szemben 311,4 körül kezdi a hetet a forint, míg az angol font 403-nál jár.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Említettük, hogy a forint mellett a régiós devizák is gyengültek az utóbbi hetekben, a múlt héten különösen a lengyel zloty, előtte pedig a cseh korona volt nyomás alatt. Hétfő reggel mindkét régiós versenytárs 0,3%-os erősödéssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra szintén 0,3%-os erősödéssel, a dél-afrikai rand pedig majdnem fél százalékos javulással kezdett a dollárral szemben.

A járványhelyzet mellett a dollár erősödése sújtotta a régiós devizákat az utóbbi napokban, az amerikai deviza most 1,17 körül elakadt az euróval szemben. Ma reggel 1,171 körül jár a jegyzés, ami újabb 0,1 százalékos erősödést jelent a dollár szempontjából péntek estéhez képest. A japán jen közben alig mozdult, az angol font viszont 0,3%-os erősödéssel kezdett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

magyar lemgyel veto unios koltsegvetes jogallamisag budapest targyalas 201126
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
gas
szerbia
eu vétó magyar vétó jogállamiság
boris johnson brexit no deal
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823