deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Minimálisan erősödni tudott a forint az MNB döntése után

Portfolio
Ismét gyengüléssel kezd kedd reggel a forint az euróval szemben, így kicsivel 365 felett jár a jegyzés. A befektetők elsősorban az MNB délutáni kamatdöntésére figyeltek, azonban a jegybanki üzenetek sem fordították meg az elmúlt napok gyengülő trendjét.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A közlemény után sikerült kicsit szépíteni

Az MNB közleményének megjelenése után a forint 365,5-nél jár az euróval szemben. Ezzel sikerült kicsit ledolgozni a korábbi esésből, de még így is 0,3%-os gyengülésben van ma a forint. Közben a régióban a lengyel zloty 0,2 százalékos gyengülést, a cseh korona viszont hasonló mértékű erősödést mutat. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Itt az MNB indoklása: elárulta a jegybank, meddig lehet irányadó az egyhetes betét

Ameddig az inflációs kockázatok indokolják, addig a jegybank az alapkamat és az egyhetes betéti eszköz kamata között különbséget tart fenn – olvasható a Monetáris Tanács keddi közleményében. Az MNB a kamatdöntést követően kiemelte, hogy továbbra is fokozottan figyelik az infláció alakulását, és szükség esetén készek újabb eszközöket bevetni.

Tovább a cikkhez

A döntés előtt ütötték meg a forintot

A forint a kamatdöntés előtti percekben intenzíven gyengült, 366 fölé emelkedett az euró jegyzése, majd onnan próbál most magához térni a magyar deviza. Hamarosan érkezik a Monetáris Tanács közleménye az indoklással, ami további irányt adhat a kereskedésnek. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Itt az MNB kamatdöntése!

A várakozásoknak megfelelően nem változtatott a kamatkondíciókon kedden az MNB Monetáris Tanácsa, így az alapkamat továbbra is 0,6%. A jegybank most elsősorban az egyhetes betéttel operál, vagyis izgalmasabb lehet a csütörtöki tender.

Tovább a cikkhez

365-nél kezdi a napot a forint – Délután dől el a magyar deviza sorsa?

Kedd reggel 365,15-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,2%-kal volt magasabb a hétfő esti szintnél, vagyis szokatlan gyengüléssel kezdett a magyar deviza kora reggel. Az utóbbi hetekben megint rájárt a rúd a forintra, ennek köszönhetően járunk ma a tavasszal látott történelmi mélypont közelében. A következő időszak fő kérdése éppen az lehet, megmenekülhet-e még a forint a 370-es szinttől, ami korábban sosem látott euróárfolyamot jelentene. Ebből a szempontból kulcsfontosságú lehet az MNB Monetáris Tanácsának ma délutáni kamatdöntése, elsősorban a jegybanki üzenetekre figyelhetnek kiemelten a piacok. A dollárral szemben most 310,11-nél járunk, míg az angol font 401,78 forintba kerül jelenleg.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona is gyengült az utóbbi időben, a nemzetközi piaci hangulat is a közép-európai devizák ellen szólt. Kedden a zloty minimális gyengüléssel, a korona pedig 0,2 százalékos erősödéssel kezdett az euróval szemben. Közben a feltörekvő piacokon a török líra 0,25%-kal gyengült reggel a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig szintén 0,2 százalékot veszített.

A nemzetközi hangulaton keresztül az euró-dollár árfolyam is nagyban befolyásolhatja akár a régiós devizák árfolyamát. Az utóbbi napokban kivárás jellemzi a devizapárt, ma reggel 1,177 körül járt a jegyzés. A japán jen minimálisan gyengült a dollárral szemben, az angol font viszont kicsit erősödni tudott.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forintbankjegy10ezershutter-20170816
Olvasta már? Esni kezdett a forint