Előfizetői tartalom

Bámulatosan jól tartja magát a forint – Mi lehet mögötte?

Portfolio
Meglepően stabil a forint az utóbbi napokban az euróval szemben amellett is, hogy a vezető tőzsdék tegnap mélyrepülést mutattak, a török líra új történelmi mélypontra bukott és a koronavírusos esetszámok felfutása a gazdasági kilátásokat is rontja. Mindez egyébként nem egyedi eset: a régióban a cseh korona és a lengyel zloty is stabil, noha ott már tényleges kijárási korlátozások is vannak sok régióban. A magyarázat az lehet, hogy a piac ezek gazdasági kilátásokat rontó hatását részben már beárazhatta, de ezzel együtt is benne van a levegőben az, hogy tovább esnek a régiós devizák, így a forint is bármikor új történelmi mélypontra bukhat.

Bár a vezető európai és amerikai tőzsdék tegnap jelentősen estek, a járvány második hulláma miatt egyre szaporodó (európai) korlátozások hatásaként, illetve a csúcsra futó amerikai fertőzéses esetszám miatt, a régiós devizák között a forint meglepő stabilitással nézte mindezt végig tegnap. gyakorlatilag a 365-ös szint körül hullámzott, oldalazott, akárcsak a zloty...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés