deviza trader forint árfolyam kereskedő
Deviza

Meddig eshet a forint, ha átvinné a 370-es szintet az árfolyam?

Portfolio
A koronavírus-járvány második hullámának jelentős felerősödésével és az Európa-szerte szaporodó lezárásokkal, kijárási korlátozásokkal a forint is újabb leértékelési nyomás alá került az utóbbi napokban, így csütörtök reggel már csak fillérekre járunk attól, hogy új történelmi forintmélypontról beszéljünk az euróval szemben. Ez 369,5-ös szint felett következne be. Megnéztük hát, hogy milyen fogódzókat találunk a technikai elemzés tárházában a címben feltett kérdésre. Három potenciális árfolyamszintet is megjelölünk a különböző megközelítések alapján.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Amint azt már szeptember végi technikai elemzésünkben is körbejártuk, az egyik módszer az, hogy megnézzük a múltbeli kereskedési sávok szélességét és ezekből kalkuláljuk azt, hogy most meddig gyengülhet a forint.

hufreggnpaos201029

A vizsgálatunk során megnézzük, hogy az előző három új történelmi forintmélypont mekkora árfolyammozgás során alakult ki, azaz mekkora tartományt járt be előtte a forint. Amint az alábbi ábrán láthatjuk: 2017 nyarán átmenetileg 301,5-ig erősödött vissza a forint, innen aztán 330,7-ig esett 2018 nyarán, ami az akkori forint történelmi mélypont volt. Ez 29,2 egységnyi mozgást jelentett. 2019 tavaszán átmenetileg 312,6-ig szúrt le az árfolyam, onnan indult el egy nagyobb forintgyengülési hullám, ami végül idén tavasszal a 340,7-es árfolyamig tartott, ott alakult ki az eddigi leggyengébb forint. Ez 28 egységnyi árfolyamtartományt jelent.

Ezután a koronavírus-válság kitörésekor az EURHUF felfelé áttörte a fent már említett 11 éves trendvonalat és egészen 369,8-ig ugrott, ami ismét 29 egységnyi árfolyammozgást jelentett. Nyáron aztán 342,6-ig tudott visszakorrigálni az árfolyam és

HA EHHEZ HOZZÁADJUK AZ ELMÚLT 3 IDŐSZAK 28-29 EGYSÉGNYI ÁRFOLYAMTARTOMÁNYÁT, AKKOR 370,6-371,6-OS ÁRFOLYAMTETŐ ADÓDNA, AMI ÚJABB FORINT TÖRTÉNELMI MÉLYPONTOT JELENTENE.

Ezzel a technikai elemzési megközelítéssel tehát a 370-es szint felett kevéssel megállhatna majd a forint esési hulláma, de ez egyúttal új mélypontról fordulást is jelentene.

eurhufreggtechjobb201029

Az OTP Bank e hét hétfői technikai elemzési hírlevele azt rögzíti, hogy a 367,19-es szint az elsődleges ellenállás (akkor még alatta volt az EURHUF), majd utána a konkrét elemzési módszer bemutatása nélkül azt jelezte, hogy a következő ellenállás a 375-ös szintnél van. Ez tehát a fent jelzett 371-372-es tartománynál is feljebbi árfolyamszintet tartalmazott.

eurhufotptech201029

Amint már szeptember végén megírtuk, a Commerzbank akkori technikai elemzése egy másik megközelítéssel (3*3 napos vízszintes Point & Figure célár módszer) 384-es EURHUF célárat jelölt meg, illetve megemlítette, hogy efelett a pszichológiai szempontból gyenge ellenállásnak számító kerek 400-as szint kerülhetne a befektetők célpontjába.

Címlapkép forrása: Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
pénz dollár biden trump amerikai elnökválasztás