Előfizetői tartalom

Meddig eshet a forint, ha átvinné a 370-es szintet az árfolyam?

Portfolio
A koronavírus-járvány második hullámának jelentős felerősödésével és az Európa-szerte szaporodó lezárásokkal, kijárási korlátozásokkal a forint is újabb leértékelési nyomás alá került az utóbbi napokban, így csütörtök reggel már csak fillérekre járunk attól, hogy új történelmi forintmélypontról beszéljünk az euróval szemben. Ez 369,5-ös szint felett következne be. Megnéztük hát, hogy milyen fogódzókat találunk a technikai elemzés tárházában a címben feltett kérdésre. Három potenciális árfolyamszintet is megjelölünk a különböző megközelítések alapján.

Amint azt már szeptember végi technikai elemzésünkben is körbejártuk, az egyik módszer az, hogy megnézzük a múltbeli kereskedési sávok szélességét és ezekből kalkuláljuk azt, hogy most meddig gyengülhet a forint. A vizsgálatunk során megnézzük, hogy az előző három új történelmi forintmélypont mekkora árfolyammozgás során alakult ki, azaz mekkora tartományt járt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés