Ugrik az euró, gyengül a forint
Deviza

Ugrott egyet a forint, távolabb került a történelmi mélypontjától

Portfolio
Bár a pénteki részvénypiaci kereskedés is borongós hangulatban indult Európában a járvány miatt, de aztán erősödés kezdődött, ami a forintra is átterjedt: ugrott egyet 369-ről az euróval szemben, így kicsit távolodott az eddigi történelmi mélypontjáról.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A hajnali-kora reggeli kereskedésben a határidős DAX-index tovább szakadt, igaz a 9 órási nyitás után meglódult, utóbbi pedig éppen segített abban, hogy a forint elkerülje az újabb történelmi mélypontra bukást az euróval szemben. A jegyzések 369-ről rövid idő alatt 367,5-ig süllyedtek, majd 368-ig visszaemelkedtek a hónap utolsó kereskedési napjának délelőttjén.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Arról, hogy technikai elemzési szemmel mik a kilátások, ha az eddigi forint történelmi mélypontnál (369,5) is gyengébb szintre bukna a magyar fizetőeszköz, tegnap írtunk:

eurhufreggheti201030

A tegnapi EKB-kamatdöntési jelzések és az amerikai adatok hatására kicsit tovább gyengült az euró a dollárral szemben, a jegyzések 1,1670 körül hullámoznak most, és a dollár ereje nem tesz jót a kelet-közép-európai devizáknak, igaz most a forint mellett kicsit a zloty és a korona is erősödött, a török líra viszont megint esett. A dollár/forint jegyzések 315 körül ingadoznak most a bankközi piacon, erre július közepe óta nem volt példa.

usdhufregg201030

Címlapkép forrása: Getty Images

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint erosodik veto valsag arfolyam 201203