500 forint készpénz bankjegy
Deviza

Próbál tovább kapaszkodni a forint, távolodna a 360-tól

Portfolio
Erősödéssel kezdett hétfő reggel a forint az euróval szemben, a magyar deviza próbál eltávolodni a 360-as lélektani határtól azt követően, hogy történelmi mélypont közeléből jött vissza. A következő napokban a holnap reggeli inflációs adat és a pénteki GDP-statisztika határozhatja meg a hangulatot, emellett az amerikai elnökválasztást követő jogi csatározásra és a koronavírus globális terjedésére lesz érdemes figyelni.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Hétfő reggel 358,23-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,2 százalékos erősödést jelent a magyar deviza szempontjából péntek estéhez képest. Vagyis a jelek szerint a forint próbál tovább kapaszkodni azt követően, hogy másfél hete még történelmi mélypontja közelében volt 369-nél. A következő napokban jönnek lényeges makroadatok, hiszen az októberi infláció mellett a harmadik negyedéves GDP-adat is nagyban befolyásolhatja a hangulatot. Emellett a globális fejleményekre, a koronavírusra és az amerikai elnökválasztást követő eseményekre lesz érdemes figyelni. A dollárral szemben 301,4-nél jár a forint, míg az angol font 397,7-nél jár most.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is 0,1 százalékos erősödéssel kezdte a napot az euróval szemben. A feltörekvő piacokon a török líra 3,4%-os szárnyalással kezdte a hetet azt követően, hogy a jegybankelnök és a pénzügyminiszter is távozott a hétvégén. A befektetők a jelek szerint abban bíznak, hogy az új gazdaságpolitikai vezetés sikeresebben tud majd lobbizni a kamatemelés érdekében. A dél-afrikai rand közben 0,2 százalékos erősödéssel kezdte a napot a dollárral szemben.

Az euró-dollár árfolyam nem reagált érdemben Joe Biden választási győzelmére, a jelek szerint a piac már beárazta a demokrata sikert. Most 1,1885 körül jár a jegyzés, ami 0,1 százalékkal magasabb a péntek estinél. A japán jen közben 0,2 százalékos gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,3 százalékos erősödéssel nyitotta a hetet.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forintbankjegy10ezershutter-20170816
Olvasta már? Esni kezdett a forint