forintbankjegy10ezershutter-20170816
Deviza

Megint rákapcsolt a forint, egyre távolabb a 360-as euró

Portfolio
Továbbra is a 360-as lélektani határtól próbálna eltávolodni a forint az euróval szemben, ma az inflációs adat még alig volt hatással az árfolyamra, délután viszont elindult az újabb forinterősödés. A nemzetközi piacon a török líra a hétfői szárnyalás után hamar újra lejtőre került, a jelek szerint fogytán a piac türelme az új gazdaságpolitikai vezetés felé.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Rákapcsolt a forint

Kora délutánra 357,2-ig erősödött a forint, ez már 0,4%-kal alacsonyabb a hétfő esti árfolyamnál. A régióban a lengyel zloty és a cseh korona felemás teljesítményt mutat: előbbi 0,2 százalékos gyengülésben, utóbbi hasonló erősödésben van. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Szabadulna a 360-tól a forint, megint zuhan a török líra

Kedd reggel 359-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális változást jelentett a hétfő esti árfolyamhoz képest. A magyar deviza a múlt héten tudott érezhetően erősödni, azóta próbálja tartani magát 360 alatt, illetve eltávolodni ettől a lélektani szinttől. Hamarosan megjelenik az októberi inflációs adat, a KSH közlése hozhat kis mozgást a forint piacára, a Portfolio által megkérdezett elemzők a szeptemberi 3,4% után 3,1%-ra csökkenő áremelkedési ütemet várnak. A dollárral szemben most 303,45-nél járunk, míg az angol font 399,87 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint régiós versenytársai közül a lengyel zloty minimális erősödéssel, a cseh korona pedig kis gyengüléssel kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon tegnap 6%-os szárnyalást mutatott a török líra a jegybankelnök és a pénzügyminiszter hétvégi távozása után, mára azonban fordult a hangulat, kedd reggel 2,5%-os esésben van a török deviza, de kora reggel volt 4%-os zuhanásban is. A dél-afrikai rand eközben 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben.

Az utóbbi napokban az amerikai elnökválasztást követően lassan korábbi felső korlátját éri el az euró-dollár jegyzés 1,19 körül. Ha ezen is át tudna menni, az további euróerősödésnek nyithatna teret. Kedd reggel 1,1832-nél járt az euró, ami további 0,2 százalékos erősödést jelent tegnaphoz képest. A japán jen eközben 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font minimális erősödéssel kezdte a napot.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Shutterstock

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forint érme