pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823
Deviza

Szép csendben újabb csúcsra kapaszkodott a forint a devizakötvény-kibocsátás árnyékában

Portfolio
Csütörtökön is folytatódott a forint lassú, fokozatos - igaz kilengések melletti - erősödése, az euróval szembeni jegyzések kédő délutánra 354 közelébe ereszkedtek, ahol utoljára 2,5 hónapja járt a magyar fizetőeszköz. A forint erősödését az is táplálhatja, hogy ma két újabb devizakötvény-kibocsátást zavart le nagy sikerrel a magyar állam, hiszen hatalmas befektetői érdeklődés mutatkozott a papírok iránt és ez javítja a magyar eszközök megítélését.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Szép csendben újabb csúcsra kapaszkodott a forint a devizakötvény-kibocsátás árnyékában

A délelőtti 355 körüli hullámzás után délután tovább erősödött a forint az euróval szemben, egészen 354,2-ig süllyedtek a jegyzések, amelyre szeptember 1. óta nem volt példa. A jelek szerint a kedvezőbb külpiaci hangulat mellett az is segít a forintnak, hogy nagyon erős volt a devizakötvényeink iránti befektetői kereslet, ami általánosan javítja a magyar eszközök piaci megítélését. Amint tegnapi technikai elemzésünkben rámutattunk: a forint 351-353,5 között több fontos technikai akadályba is beleütközik, így könnyen lehet, hogy a napok óta tartó kitartó forinterősödési hullám rövidesen megakad.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

Kirobbanó kereslet, 2,5 milliárd eurónyi devizakötvényt adott el Magyarország!

Összesen 2,5 milliárd euró értékben adott el 10 és 30 éves devizakötvényeket Magyarország, ezekre több mint ötszörös kereslet volt – értesült a Reuters a kibocsátást szervező bankoktól.

Tovább a cikkhez

355-nél fordulhat a forint vagy van még benne szufla?

Csütörtök reggel 355,2-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából tegnaphoz képest. Az utóbbi két hétben jelentősen erősödött a forint, hiszen 370 közeléből jött vissza, így éppen csak megmenekült a történelmi mélypontjától. Kérdés, hogy innen maradt-e még szufla a magyar devizában, az elemzők egy része szerint érik már a fordulat. A dollárral szemben most 302-nél járunk, míg az angol font 398,15 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régióban is a fordulat jelei mutatkoznak, a lengyel zloty és a cseh korona is kismértékű gyengüléssel kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra mutatott komoly kilengéseket az utóbbi napokban, tegnap az Erdogan elnök által bejelentett új gazdaságpolitikai stratégia hatására jelentősen erősödött a deviza. Ma reggel ismét 0,7%-os gyengüléssel kezdett a líra, és várhatóan a következő napokban is fennmarad majd a nagy volatilitás.

És ha már a fordulatokról beszélünk: az euró-dollár árfolyamban is érik a fordulat, az utóbbi időszak dollárgyengülése után erőre kapni látszik az amerikai deviza. Ma reggelre már 1,18 alá kapaszkodott a dollár, ez még szerda estéhez képest is további 0,1 százalékos erősödést jelent. A japán jen közben minimális erősödést mutat a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint érme