forint190913
Deviza

Úgy tűnik, elfogyott a forint lendülete

Portfolio
Péntek reggel 355 körül kezdte a napot a forint az euróval szemben, aztán délelőtt a vártnál erősebb magyar GDP-adat után is kissé gyengült, a 356-os szintig vissza emelkedtek a jegyzések. Az, hogy sorozatban már negyedik egymást követő nap nem volt érdemi további erősödés, arra utal, hogy elfogyott a forint lendülete, a 370-es szint közeléből való 15 egységnyi erősödés után "megpihen" az árfolyam. A jövő heti - magyar szempontból kiemelten fontos - uniós tagállami döntések előtt ez a befektetők részéről kiváró hangulatra is utalhat. Elvileg kedden dől el az Általános Ügyek Tanácsában, hogy a három uniós rendeletből a magyar és a lengyel kormány vétóz-e és ha igen, akkor mit.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Úgy tűnik, elfogyott a forint lendülete

A reggeli stabilan 355-ös kezdés után a vártnál erősebb magyar GDP-adat mellett is gyengült a forint, 11 óra tájban volt egy hullámszerű esés 356-ig, aztán azóta 355,5-355,7 körül ingadozik az árfolyam. Az euró/dollárban ma nem volt érdemi mozgás, 1,1820 körül álldogál a kurzus, így a dollár/forint jegyzések 301 közelében ragadtak a bankközi piacon.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megint 355-nél indul a forint – Itt a vége a szárnyalásnak?

A forint 355,1 körül járt az euróval szemben péntek reggel, ez minimális gyengülést jelentett csütörtök estéhez képest, de inkább stagnálásnak nevezhető. Az elmúlt két hétben 370-től fordult vissza a forint, vagyis jelentős erősödést mutatott, egy-két napja azonban ez megakadni látszik, vagyis 355 körül elfogyhat a szufla. A dollárral szemben most 300,5-nél járunk, míg az angol font 395,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régióban a forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulást mutat csütörtök estéhez képest. A feltörekvő piacon a török líra továbbra is nagy kilengéseket produkál, ma reggelre például több mint fél százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand stagnálással kezdett.

Az euró-dollár árfolyam továbbra is az 1,18-as lélektani határral birkózik, a héten alatta is járt, majd tegnap este és ma reggel megint az euró éledezik, így 1,1815 körül jár a jegyzés. A japán jen 0,1 százalékkal, az angol font pedig 0,3%-kal erősödött reggelre a dollárral szemben.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Shutterstock

bull
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forint érme