forint bankjegy húszezer
Deviza

Egyre csúnyábban esik a forint a magyar vétó után

Portfolio
Kishíján 360-ig gyengült vissza a forint az euróval szemben azt követően, hogy a magyar kormány megvétózta a hétéves uniós költségvetést és a helyreállítási alapot. A következő napok még biztosan az európai költségvetési vitáról szólnak majd, ez határozhatja meg a forint sorsát. Ma kora délután pedig az MNB kamatdöntése, illetve az azt követő közlemény lehet piacmozgató hatású.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Már jóval 360 felett

Az elmúlt percekben 362 közelében is járt az euró-forint jegyzés, a mostani 361,35-ös szint 0,65%-kal magasabb a tegnapinál. A hétfői vétó után a lengyel zloty is 0,4%-kal gyengült ma az euróval szemben. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

360-ig esett a forint a magyar vétó után

A ma reggeli kereskedésben mérsékelt forintgyengülés látszik az euróval szemben: a jegyzések 359,3 körülről át,menetileg 360 fölé lendültek, most éppen 360 közvetlen közelében hullámzik a kereskedés. A dollár kurzusa 303,4-nél jár a bankközi piacon. Ma reggel egyébként nemcsak a forint, hanem a lengyel zloty is 0,3%-kal gyengült az euróval szemben. Tegnap a két deviza kicsit szétvált egymástól, mert míg a forint mérsékelten gyengült a magyar vétó hírére, addig a zloty kicsit erősödni tudott.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Majdnem 360-ig ütötték vissza a forintot a magyar vétó hírére

Kedd reggel 359,25-nél járt a forint az euróval szemben, ez minimális gyengülést jelentett a hétfő esti szinthez képest a magyar deviza szempontjából. Tegnap érezhetően gyengült a forint, sőt alulteljesítő volt a viszonylag jó nemzetközi hangulatban azt követően, hogy a magyar kormány képviselője megvétózta az EU új költségvetését és a koronavírus miatt hozott helyreállítási alapot. A következő napokban is elsősorban az európai vitákra lehet érdemes figyelni, csütörtökön videokonferenciát tartanak az állam- és kormányfők, akkor tisztázódhat a helyzet a magyar és lengyel vétó után. Itthon délután tartja kamatdöntő ülését az MNB Monetáris Tanácsa, a kamatkondíciók változására legkorábban decemberben számíthatunk, de a döntést követő közleményben lehetnek új információk. A dollárral szemben most 303 közelében jár a forint, míg az angol font 400,55-nél áll most.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül ma a lengyel zloty tűnik alulteljesítőnek, 0,2 százalékos gyengüléssel kezdte a napot, míg a cseh korona stagnál az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra az utóbbi napok fellélegzése után 0,3 százalékkal gyengült ma reggel a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand alig mozdult.

A költségvetési vétó az euró árfolyamára alig volt hatással, kedd reggel 1,186 körül jár a dollárral szembeni jegyzés, ami minimális emelkedést jelent tegnaphoz képest. A japán jen alig mozdult a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos erősödéssel kezdett.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

orbanviktor
bécs
terror europa dzsihad
kórházi ágy egészségügy
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online előadás
Útikalauz kezdő befektetőknek.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forintbankjegy10ezershutter-20170816
Olvasta már? Esni kezdett a forint