forint és euro
Deviza

Lassan megint formába lendül a forint, 360-nál az euró

Portfolio
Az utóbbi napokban elsősorban az európai költségvetési vétó miatt ismét gyengülésnek indult a forint az euróval szemben. Így megint 360 feletti euróárfolyamhoz kellett hozzászoknunk.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Lassan megint rákapcsol a forint

Szerda délre 360 közelébe kapaszkodott a forint az euróval szemben, ez 0,3%-os erősödést jelent már tegnaphoz képest. A dollár most 303,4-nél, az angol font pedig 403-nál jár. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem sokáig bírta 360 alatt a forint – Újabb gyengülési hullám jön?

Szerda reggel 361,8-nál járt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából kedd estéhez képest. Az utóbbi napokban az uniós költségvetési vitának köszönhetően fordult vissza a forint azok után, hogy 355-ig erősödött a múlt héten. A 360 körüli árfolyam persze még mindig messze van az október végén látott 370-es szinttől, a következő időszak fő kérdése az lesz, hogy a brüsszeli viták mennyire durvulnak majd el. Ha tovább éleződik a helyzet a magyar-lengyel páros és a nyugati tagállamok között, az további nyomást helyezhet a forintra is. A dollárral szemben most 304,5-nél járunk, míg az angol font 404,2 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty is hasonló okokból gyengült az utóbbi napokban, hiszen Magyarország mellett Lengyelország is vétózott az új költségvetés esetében. Ma reggel egyelőre a zloty és a cseh korona is stagnálással kezdi a napot. A feltörekvő piacon a török líra 0,4%-kal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand alig mozdult.

Az euró-dollárban is kivárás jellemezte az utóbbi napokat, ma reggel ismét az euró próbál kapaszkodni, az 1,1883 körüli jegyzés 0,2%-kal magasabb a tegnapinál. A japán jen közben 0,3 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,15 százalékos javulást mutat.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

bull
boldog kereskedő trader befektető
GettyImages-495363400
koronavirusholidayfairvirtual
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

forint érme