forint200212
Deviza

360 felett indul a forint napja, kevés dolog szól az erősödés mellett

Portfolio
A szerdai gyengülés után továbbra is 360 felett jár a forint az euróval szemben, egyelőre kevés dolog szól amellett, hogy vissza tudna kapaszkodni a lélektani szint alá a magyar deviza. Persze komolyabb gyengülés sem látszik még kibontakozni, ma elsősorban az EU-csúcsról érkező híreket lesz érdemes figyelni.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

Csütörtök reggel 360,6-nál kezdte a napot a forint az euróval szemben, ez egyelőre minimális gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából szerda estéhez képest. Az elmúlt napokban elsősorban az uniós költségvetési viták mozgatták a forint árfolyamát, ennek köszönhetően mozdult a gyengülés felé a magyar deviza. A következő napokban is a magyar és lengyel vétó utóélete és esetleges következményei jelenthetik a fő témát, ma videós csúcstalálkozón tárgyalnak az európai állam- és kormányfők a fejleményekről. Vagyis akár már délután jöhetnek olyan hírek, melyek ismét megmozgatják majd a forint árfolyamát. A dollárral szemben 304,24-nél jártunk reggel, míg az angol font 402,9 forintba került.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty is megérezte az uniós vétó negatív hatását az utóbbi napokban. Csütörtök reggel minimális gyengüléssel kezdett a forinthoz hasonlóan, míg a cseh korona stagnált az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra 0,15%-os erősödésben van a dollárral szemben, vagyis kitart a piac utóbbi napokban látott megelőlegezett bizalma. Magyar idő szerint kora délután kulcsfontosságú lesz a török jegybank kamatdöntése, a befektetők egyértelműen jelentős kamatemelést várnak, ha az elmarad, akkor ismét nyomás alá kerülhet a líra.

Az euró-dollár árfolyamban sem látunk jelentős elmozdulást csütörtök reggel, a jelenlegi 1,185 körüli árfolyam napok óta gyakorlatilag változatlan. A japán jen stagnálással kezdett a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékkal gyengült reggel.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
koronavirusholidayfairvirtual
Női elnöke lesz a Teslának Elon Musk helyett
plug in elektromos auto tamogatas
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint érme