Előfizetői tartalom

Előreugrott a Brexit-káosz, beszakadt a font és a forint is szenved

Portfolio
Egy szuperfertőző új vírustörzs angliai terjedése miatt sorozatosan jelentik be az országok a beutazási tilalmat és egyéb korlátozásokat az Egyesült Királysággal szemben, így hatalmas káosz alakult ki a szállítmányozásban (is) a karácsonyi ünnepek előtt, azaz gyakorlatilag előreugrott az időben a megállapodás nélküli Brexit. A kereskedelmi tárgyalások az Európai Parlament által megadott vasárnap éjféli határidőig sem értek véget megállapodással, így az EP idén már nem tudja ratifikálni az esetleg megszülető alkut, aminek esélye egyre kisebb a még mindig nagyfokú nézeteltérések láttán. Hétfőn is folytatódtak a tárgyalások, de úgy tűnik, nem közeledtek az álláspontok. Mindez jókora fontesést váltott ki hétfőn és a részvénypiacok is nagyot estek az angliai korlátozások és a potenciális tovagyűrűző jelentős gazdasági hatások miatt. A negatív hangulat a forintot is megviselte a hét első kereskedési napján.

2020. december 21. 16:57 Megosztás Szenved a forint, nincs hír a Brexit-megállapodásról Ma is folytatódtak a tárgyalások az EU és a brit kormány között a kereskedelmi megállapodásról, de továbbra sincs érdemi közeledés az álláspontokban az egyenlő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés