tőzsde, grafikon, trend,
Deviza

Esik tovább a forint, egyhavi mélypontra ütötték

Portfolio
Bár kedden javult a részvénypiaci hangulat a hétfői nagy romlás után, és a Brexit-tárgyalásokon is látszik az álláspontok közeledése, ez mégsem látszik a forint árfolyam: tovább esett ma, az euró jegyzései már átlépték a 362-es szintet is és így csaknem egyhavi mélypontra bukott a forint az euróval szemben. A lengyel és a cseh fizetőeszköz is gyengül ma, így nem egyedi sztoriról van szó.

Továbbra is 362 felett az euró

Michel Barnier uniós brexit-ügyi főtárgyaló délután 4-kor a nagyköveti ülésre érkezve aztmondta: kritikus pillanatban vannak a tárgyalások és tesznek még egy utolsó próbát, hogy összejöjjön a kereskedelmi megállapodás (a halászati jogok terén mutatkozó nézeteltérések áthidalásával). Előtte egy névtelen uniós diplomata már azt mondta a Reutersnek: úgy tűnik, hogy sikerül összehozni az egyezséget. Mindenesetre Barnier jelzése nyomán a fontot megint megütötték: a dollárral szemben 1,33 közelébe bukott és így a forint sem tud erősödni a piaci nyugtalanság mellett. Az euróval szemben továbbra is 362 felett mozog az árfolyam. a dollárral szemben 297,4-nél.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Esik tovább a forint, egyhavi mélypontra ütötték

A német és a francia vezető tőzsdeindex 1% körüli, a magyar 1,5%-os emelkedésben van jelenleg a tegnapi nagyobb esés után, azaz erősödik a kockázatvállalási hajlandóság, ez mégsem látszik a forint és a régiós devizák piacán. A forint 362 fölé lendült az euróval szemben, azaz egyhavi mélypontra bukott, ez fél százalékos gyegnülés. A korona és a zloty is hasonló gyengülést szenvedett el ma, noha amint megírtuk: közelednek az álláspontok a Brexit-tárgyalásokon is a leginkább vitásnak tartott halászati területen is, igaz még nem lehet mérget venni, hogy tényleg összejön az alku.

forintbrexit201222
Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start  

regreldu201222

Koronavírus: a negyedik negyedév jobban fáj a gazdaságnak, mint azt vártuk

Jelentős mértékben rontották az euróövezeti gazdasági teljesítmény várható alakulásáról adott előrejelzéseiket vezető európai gazdaságkutató intézetek.

Tovább a cikkhez

Brexit: közelednek az álláspontok a halászat terén, ma este többet tudhatunk

A legfrissebb jelek szerint mindössze egy 33 millió eurós tételen vitatkoznak a felek a halászat terén az EU-brit kereskedelmi tárgyaláson, mert fokozatosan közelednek az álláspontok az átmeneti időszak végső napjaira - derül ki a Bloomberg kedd délelőtti információiból.

Tovább a cikkhez

Gyengébb szinten ragadt a forint

Már 40 ország zárta le légiforgalmát az Egyesült Királysággal szemben a szuperfertőzőnek mondott új vírustörzs miatt és a brexit-tárgyalásokon sincs egyelőre végső megállapodás, az amerikai 900 milliárdos gazdasági mentőcsomag elfogadása összességében azért javított valamelyest a piaci hangulaton. A német tőzsde ma már kicsit emelkedni tud a tegnapi nagy esés után és a font is erősebb szinteken ragadt a dollárral szemben a tegnapi nagy esés után.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Mindez azonban nem látszik a forint árfolyamán, amely továbbra is 361 felett jár kissé a bankközi piacon, azaz kora reggelhez képest még kicsit gyengült is.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Technikailag nézve az történt, hogy az EURHUF süllyedése elakadt a 353-354-es erős támasz zónában (emelkedő trendvonal és 200 napos mozógátlag) a vétóvita megoldódása nyomán, de aztán három kereskedési nap alatt gyorsan visszaugrott az árfolyam a 360 feletti zónába.

hufregg201222

Amennyiben relatív grafikonon nézzük, hogy mit csinált a forint az elmúlt napokban, illetve hetekben, azt látjuk, hogy egyáltalán nem lógott ki a régiós devizák mezőnyéből.

regrelregg201222

A borongósabb hangulatban a dollár erősödése és a forint gyengülése miatt a dollár/forint jegyzések visszapattantak a 290 körüli erősebb támaszról az utóbbi napokban, de most nem látszik további elrugaszkodás.

usdhufregg201222

Címlapkép forrása: Getty Images

Szerda estig jöhet a Brexit-alku

Egy svéd jogszabályi adottság miatt legkésőbb december 23. estig össze kellene jönnie az átfogó EU-brit kereskedelmi megállapodásnak, mert különben nem lesz idő azt a két ünnep között legalább EU27 tagállami szinten jóváhagyni, hogy aztán az Európai Parlament január elején utólagosan jóváhagyja az alkut – ez most a legfrissebb menetrend. Még ez is azt jelentené, hogy január elején átmenetileg a WTO kereskedelmi szabályrendszerére zuhannának vissza az EU-brit kapcsolatok, azaz vámok és adminisztratív akadályok jönnének. Közben jó hír, hogy már végre látszanak a potenciális alku keretei az eddigi leginkább vitásnak tartott halászati területen is.

Tovább a cikkhez
apafia
forint
GettyImages-1206147315
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan érhetsz magasabb hozamot, alacsonyabb költségek mellett.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
forint készpénz