Előfizetői tartalom

Kifulladt a forint erősödése, újra gyengült

Portfolio
Csaknem 3 éves csúcsra ugrott szerda délelőtt az euró a dollárral szemben 1,23 felett arra a piaci várakozásra, hogy megnyerhetik a demokraták a Szenátusért folytatott kontrollt az Egyesült Államokban és így Joe Biden demokrata elnök komolyabb korlátok nélkül tudná megvalósítani gazdaságélénkítő terveit. Az euró tehát nagyon jól teljesít a gyengélkedő dollárral szemben, de még ezzel az erősödő euróval szemben is új csúcsra ért átmenetileg 357 közelében a forint, így a dollár/forint devizakeresztben még látványosabb volt a mozgás: 290 alá bukott az árfolyam és nagyon közel jártunk ahhoz, hogy akár új másfél éves forintcsúcsról beszélhessünk. Aztán délután jött a fordulat: a dollár kicsit erősödött, a forint lendülete pedig kifulladt és 359 közelébe visszaesett az euróval szemben.

2021. január 06. 16:23 Megosztás Kifulladt a forint erősödése, újra gyengült A devizapiaci befektetők délutánra lényegében elkönyvelték, hogy demokrata irányítás alá kerülhet az amerikai Szenátus is, így ez már további dolláresést nem okozott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés