tizezer forint bankjegy
Deviza

Tovább gyengül a forint

Portfolio
Gyengüléssel kezdte a hetet a forint az euróval szemben, így ismét 360 felett jár a jegyzés. A magyar deviza részben a dollár erősödésével párhuzamosan gyengül, az amerikai fizetőeszköz most korrigálja az elmúlt hetek meredek gyengülését.

361 felett a jegyzés

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem sokkal háromnegyed kettő előtt az EURHUF átvitte a 361-et, jelenleg épp 361,2-es szinten áll, ez közel 0,5%-os gyengülést jelent az euróval szemben. A dollárral szemben az amerikai deviza erősödése miatt még jelentősebb a forint értékvesztése, egy nap alatt 1,2%-ot gyengült a forint a dollárral szemben, jelenleg 297,3-nál tart a jegyzés.

Továbbra is 360 felett

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A délutáni órákban 360,6-os szinten áll az euró-forint jegyzés, ez némi erősödést jelent a reggeli szinthez (360,8) képest, de a tegnapi árfolyamtól még mindig 0,3%-kal elmarad. A dollár erősödése töretlen, egy zöldhasú most 296 forint 40 fillérbe kerül.

Nőttek az amerikai kötvényhozamok, kilőtt a dollár

A dollár jelentős erősödést mutat hétfőn, amelynek az oka elsősorban az amerikai állampapírok hozamemelkedése és a demokrata kék hullám miatti várakozások. Az euró árfolyama eközben két hetes mélypontra csökkent.

Tovább a cikkhez

Megint 360 felett kezdi a hetet a forint

Hétfő reggel 360,8 körül járt a forint az euróval szemben, ez 0,35%-kal volt magasabb a péntek esti árfolyamnál. A magyar deviza a 360-as kulcsszint körül kezdi az új évet, a 2020 végi 365 körüli árfolyamról a múlt héten erősödni tudott, majd most a jelek szerint megint inkább a gyengülés felé mozdul. Persze a jelenlegi szint kényelmesnek mondható, hiszen nem fenyeget a tavaly tavasszal látott 370 közeli történelmi mélypont, attól egyelőre biztos távolságra van a jegyzés. A dollárral szemben most 295,65-nél járunk, míg az angol font 399 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a régióban a lengyel zloty és a cseh korona 0,2 százalékos gyengüléssel kezdik a hetet az euróval szemben. A feltörekvő piacokon pedig a török líra 1,2%-kal, a dél-afrikai rand pedig 1 százalékkal gyengült a dollár ellenében.

A fenti devizapiaci mozgások nagyrészt azzal függnek össze, hogy a dollár piacán korrekciót látunk az utóbbi napokban, az euró erősödése megfordult. Most már 1,218 alatt jár a jegyzés, ami 0,4%-os esést jelent a péntek esti szinthez képest. Ettől függetlenül az elemzők többsége idén a dollár tartós gyengülésére számít. A japán jen 0,2 százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg az angol font 0,6%-os esésben van.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1206147315
forint mnb épület sötét magyar jegybank
johnson&johnsonvakcina
apafia
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére

Magyar Nemzeti Bank pályázatot hirdet jogász munkakör betöltésére
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
forint készpénz