Előfizetői tartalom

360 felett kezdi a hetet a forint, nem tud kimozdulni a holtpontról

Portfolio
Hetek óta a 360-as lélektani határ körül ingadozik a forint az euróval szemben, most éppen felette van kicsivel. Egyelőre nem látszik, mi tudná kimozdítani erről a holtpontról a magyar devizát, elsősorban a nemzetközi devizapiaci mozgások, az euró gyengülése hatott az utóbbi időszakban rá, de a jelek szerint ez sem tud akkora mozgást kiváltani, hogy bármerre elinduljon a forint.

Hétfő reggel 360,65-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1%-os gyengülést jelent a péntek esti árfolyamhoz képest a forint szempontjából, és egyben azt jelenti, hogy nem tud a 360-as lélektani határtól elmozdulni a magyar deviza. Sőt, egyelőre nem látszik, mitől változna ez meg, hiszen a jelenlegi szint kényelmes az MNB számára is, biztonságos távolságban van a tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés