forint200124
Deviza

360 felett kezdi a hetet a forint, nem tud kimozdulni a holtpontról

Portfolio
Hetek óta a 360-as lélektani határ körül ingadozik a forint az euróval szemben, most éppen felette van kicsivel. Egyelőre nem látszik, mi tudná kimozdítani erről a holtpontról a magyar devizát, elsősorban a nemzetközi devizapiaci mozgások, az euró gyengülése hatott az utóbbi időszakban rá, de a jelek szerint ez sem tud akkora mozgást kiváltani, hogy bármerre elinduljon a forint.

Hétfő reggel 360,65-nél járt a forint az euróval szemben, ez 0,1%-os gyengülést jelent a péntek esti árfolyamhoz képest a forint szempontjából, és egyben azt jelenti, hogy nem tud a 360-as lélektani határtól elmozdulni a magyar deviza. Sőt, egyelőre nem látszik, mitől változna ez meg, hiszen a jelenlegi szint kényelmes az MNB számára is, biztonságos távolságban van a tavaly látott 370-es történelmi mélyponttól, másrészt viszont a piac oldaláról sincs egyelőre komolyabb nyomás a forinton, a nemzetközi hangulat is viszonylag nyugodt az év elején. A dollárral szemben most 298,6-nál járunk, míg az angol font 404,66 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty szintén stagnálással, míg a cseh korona 0,1 százalékos gyengüléssel kezdte a hetet az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra egy százalékkal gyengült a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand fél százalékot veszített.

Az elmúlt hetekben a globális piacon is szinte csak az euró-dollárban láttunk érdemi mozgást, a 2020 utolsó hónapjaiban látott euróerősödés korrekcióját látjuk, sőt ez talán már több is, mint korrekció. Az utóbbi egy hónapban majdnem másfél százalékos dollárerősödést láttunk, azonban három hónapos időtávon így is 3%-kal gyengült még az amerikai deviza. Most egyébként 1,2075 körül jár a jegyzés. A japán jen 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font 0,2 százalékos gyengülésben van.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

pos terminál bankkártya
parlament halászbástya budapest getty stock
pláza bevásárlóközpont
mark machin
koronavírus járvány csehország maszk prága metró

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
forintbankjegy10ezershutter-20170816