forint készpénz
Deviza

Most dőlhet el a forint sorsa – Meglesz a nagy áttörés?

Portfolio
Szerdán tovább erősödött a forint, ezzel egy fontos szinthez ért el, hiszen ha innen kitartana a jó hangulat, akkor ki tudna törni a 360 körüli sávból. Ehhez még kellene egy-két napnyi erősödés, és akkor további tér nyílhatna meg lefelé az árfolyamban. Továbbra is érdemes fél szemmel az euró-dollár árfolyamot figyelni, hiszen azzal mozog párhuzamosan a forint is.

Csütörtök reggel 357 körül járt a forint az euróval szemben, a magyar deviza az utóbbi két nap teljesítményével kezdett eltávolodni a 360-as lélektani szinttől. A mostani helyzetben még nem jelenthető ki, hogy ez sikerült neki, ahhoz még kellene egy-két egységnyi további erősödés, akkor pedig további tér nyílhatna meg a forint előtt. Vagyis ha marad a számunkra kedvező nemzetközi hangulat, akkor néhány napon belül ez is megtörténhet. A dollárral szemben most 294,4-nél járunk, míg az angol font 403,25 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Az utóbbi napokban felülteljesítő volt a forint a régióban is, aminek elsősorban az lehet az oka, hogy a lengyel és a cseh jegybank sem venné szívesen a devizája erősödését, a piac pedig a jelek szerint nem akar szembe menni velük. Egy hét alatt a forint 0,6%-os erősödése mellett a zloty és a korona nagyjából 0,2 százalékot javított. Ma reggel egyelőre egyik esetében sem látszik komolyabb elmozdulás. A feltörekvő piacon pedig a török líra 0,3%-os erősödéssel kezdett a dollárral szemben, de a dél-afrikai rand is 0,2 százalékot tudott javítani.

Az elmúlt hetekben fél szemmel érdemes volt az euró-dollár árfolyamot figyelni, a forint kitörését a dollár gyengülése is támogatta az elmúlt napokban. Vagyis úgy tűnik, hogy vége az év elején látott korrekciónak, és megint felfelé indult a devizapár, ami nekünk jó hír. Csütörtök reggel 1,213 közelében járt a jegyzés, ami 0,2%-os euróerősödést jelentett tegnaphoz képest. A japán jen 0,1 százalékkal, az angol font pedig 0,3 százalékkal erősödött a dollár ellenében.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

pf_gettyimages-148194927-20200414
szijjarto peter
koronavírus járvány covid-19 vakcina oltás ampulla
bill ackman getty editorial

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
forintbankjegy10ezershutter-20170816