Előfizetői tartalom

Ütést kapott a forint az MNB döntése után, miközben öthavi csúcsra ért a korona

Portfolio
A vártnak megfelelően szinten tartott MNB-kamatok után a jegybank 3 órási közleménye átmeneti kis gyengülést váltott ki a forintnál, aztán kora este volt egy hirtelen nagyobb gyengülési hullám 358,5-ről 359,5 közelébe, így fél százalékos esést mutat tegnap estéhez képest a forint. Közben régiós versenytársa, a cseh korona hasonló mértékű erősödést mutat öthavi csúcsra az euróval szemben, mivel ott a jegybankelnök idei kamatemelés(ek) esélyére célzott egy mai interjúban.

Amint a mai MNB-döntésről kiadott közlemény alapján megállapítottuk: a jegybank fokozott óvatosságát hangsúlyozta az átmenetileg 4% körülre emelkedő infláció és a koronavírus-válságból eredő rendkívüli bizonytalanságok mellett. Ezt jól jelzi, hogy 3,5-6% közötti idei GDP-növekedési előrejelzési sávot határoztak meg, ami nyilván az inflációs kockázatokra is visszahat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés