Előfizetői tartalom

A „láthatatlan kéz” továbbra is megtartja a forintot – Kedden dönt az MNB

Portfolio
Kereken két hete minden forintgyengülési hullám elhal egy nagyon szűk, mindössze 40 filléres sávban az euróval szemben kissé 360 alatt, amelyen belül csak egyetlen figyelemre méltó technikai szintet találunk, így mindenképpen furcsa, ami a bankközi forintpiacon történik. A keddi MNB kamatdöntés, illetve a hozzá társított jegybanki üzenetek talán kimozdítják majd ebből a szűk kereskedési sávból a forintot, igaz a ma közzétett elemzői felmérésünk nem vetít előre változást a kamatok terén.

Múlt héten már felhívtuk rá a figyelmet, hogy akkorra sorozatban már tizedik alkalommal akadt el a forint gyengülési hulláma a 359,2-359,6-os szűk sávban, de a furcsa jelenség azóta is tart: ma is volt rá példa, hiszen a reggeli forintesési hullám éppen ebben a tartományban fulladt ki. EUR/HUF árfolyamának alakulása Forrás: Portfolio-Teletrader Kft. Részvénykereskedés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés