5forint
Deviza

Megrángatták a forintot az MNB kamatdöntése után

Portfolio
A hétfői gyengülés után kedden is volt egy forintgyengülési hullám a reggeli kereskedésben, de az ismét elakadt 359,6 körül, aztán a 359-es szintig visszaerősödött. A Magyar Nemzeti Bank délutáni kamatdöntése a vártnak megfelelően alakult: nem nyúlt a monetáris kondíciókhoz a jegybank, és új szignált sem küldött a befektetőknek, mégis megrángatták az árfolyamot a befektetők.

Megrángatták a forintot a befektetők

A forint a 2 órási kamatdöntés nyomán minimális gyengülést mutatott 359-ről, aztán a 3 órási közleményt követően erőre kapott, de az is elakadt 358 közelében, aztán újra "megnézte" az árfolyam a 359-es szintet. Összességében tehát hullámzó kereskedés alakult ki, igaz az MNB csak megismételte az egy hónappal ezelőtti üzeneteit, érdemi új szignált nem küldött a piaci szereplőknek. 

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Megjelent az MNB indoklása a mai kamatdöntés után

Nem változtatott kedden a kamatkondíciókon az MNB Monetáris Tanácsa, és a délutáni közleményben is a korábbi álláspontját ismételte meg. Eszerint a bizonytalanságok miatt kiemelt figyelemmel követik az infláció alakulását, és szükség esetén készek a megfelelő eszközöket alkalmazni.

Tovább a cikkhez

Itt az MNB kamatdöntése!

Az előzetes várakozásoknak megfelelően az eddigi 0,6%-on hagyta az alapkamatot kedden az MNB Monetáris Tanácsa. A döntéshozók a kamatfolyosó két szélén sem változtattak, várhatóan az egyhetes betét kamata sem módosul csütörtökön.

Tovább a cikkhez

Még mindig a 360-as lélektani határnál toporog a forint

Kedd reggel 359,2-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a hétfő esti árfolyammal. Ez azt jelenti, hogy továbbra is az év elején látott 355-360-as sáv tetejéhez közelít a jegyzés, vagyis a forint inkább a gyengülés felé hajlik. Persze innen még könnyen fordulhat a hangulat, néhány hete még kitöréssel próbálkozott a forint, onnan lendült át a másik végletbe az árfolyam. Ma délután az MNB kamatdöntésétől nem várnak komoly mozgást a szakértők, várhatóan maradnak a jelenlegi kamatkondíciók, legfeljebb a kommunikációban jöhet valamilyen csavar az inflációs kockázatok erősödésével. A dollárral szemben most 295-nél járunk, míg az angol font 415 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty minimális gyengüléssel, a cseh korona pedig erősödéssel kezdte a napot. A feltörekvő piacon a török líra 0,3%-os gyengüléssel kezdett a dollárral szemben, míg a dél-afrikai rand 0,1 százalékkal erősödött reggel.

Az euró ismét erősödni kezdett a dollárral szemben, most 1,2173-nál jár a jegyzés, ami 0,2%-kal magasabb a tegnap estinél. A következő napokban Jerome Powell Fed-elnök kongresszusi meghallgatása lehet érdekes a devizapiac szempontjából, a befektetők arra várnak, hogyan kommentálja majd az utóbbi hetek hozamemelkedését a jegybankár. A japán jen kedd reggel 0,1 százalékkal erősödött a dollárral szemben, míg az angol font stagnálással kezdte a napot.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

Koronavírus
vakcina oltatás oltás
D__VG20190304010
ember kávézó étterem getty stock

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
forintbankjegy10ezershutter-20170816