Előfizetői tartalom

Megtorpant a forint gyengülése, de még nem menekültünk meg a történelmi mélyponttól

Portfolio
A hét elején látott gyengülés után egyelőre a 365-ös szintet nem érte el az euró-forint jegyzés, de továbbra is fenyeget a tavaly látott 370-es történelmi forintmélypont elérése. A friss járványadatok mellett elsősorban a nemzetközi piaci hangulatra érdemes figyelni, az inflációs várakozások és a hozamemelkedés a magyar piacot is nyomás alatt tarthatják.

Szerda reggel 364 körül indult a forint napja az euróval szemben, ez 0,15%-os erősödést jelentett kedd estéhez képest a magyar deviza szempontjából. A hét eleje óta a 365-ös lélektani határt közelíti a jegyzés, de egyelőre nem vitte át. Ugyanakkor a következő napokban is erre lesz érdemes figyelni, a 365-ös árfolyam után ugyanis kézzelfogható közelségbe kerülhetne a tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés