Előfizetői tartalom

Elkerülte ma a forint az új történelmi mélypontot – Miért és mit jelent az MNB bejelentése?

Portfolio
A tegnap estére elért négyhavi mélypontról – ami egyúttal nagyon közel volt már a történelmi mélyponthoz és félő volt, hogy egy magas inflációs adat újabb ütést jelentene számára – délelőtt határozott forinterősödés bontakozott ki a dollár gyengülése és az európai részvénypiaci szárnyalás miatt. Ezt végül a vártnak megfelelő inflációs adat sem fordította vissza és délután az MNB bejelentései sem mozgatták meg érdemben a forintpiacot, mert nem beszélhetünk további monetáris lazításról.

Az elmúlt napokban folyamatos és jelentős dollárerősödés mutatkozott az euróval szemben a javuló amerikai növekedési és erősödő inflációs kilátások hatására. Az euró/dollár így az 1,20-as szint alá bukott, de amint látjuk: ma megállt a dollárerősödés és mérsékelt gyengülés alakult ki 1,1840 közeléből 1,19-ig. Ez nem véletlen: a napos grafikonon az RSI már...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés