Előfizetői tartalom

Ugrik a forint az EKB bejelentése után, egyre távolabb a történelmi mélypont

Már reggel is volt egy kis forinterősödési hullám, aztán délután az Európai Központi Bank jelzései nyomán a forint újabb lendületet vett és az euróval szembeni jegyzések 365 alá buktak. Kedden még 368-nál járt az árfolyam, így egyre inkább távolodunk a 369,5-ös forint történelmi mélyponttól. Lényeges, hogy ma a többi régiós devizánál nem látunk olyan intenzív erősödést, mint a forintnál, de erre is van magyarázat.

Miről szól ez az elemzés? Bemutatjuk a forint elmúlt két hétben látott esése mögötti okokat és azt, hogy miért torpant meg az esése 368 közelében. Rámutatunk arra, hogy az MNB keddi bejelentése miért történt és milyen változásokat okozott a magyar állampapírpiacon. Rámutatunk arra is, hogy az EKB mai bejelentése miért született és milyen hatásokat válthat ki...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés