Előfizetői tartalom

A Fed és az infláció hozzák el a 380-as eurót jövőre?

Portfolio
Az amerikai hozamok emelkedésével a helyzet egyre jobban hasonlít a 2013-ashoz, amikor a Fed eszközvásárlásának lassítása (tapering) miatt a sérülékeny feltörekvő piaci devizák érezhetően gyengültek. A Commerzbank szakemberei szerint kicsit előreszaladt a piac, inkább középtávon, 2022-ben lehet aktuális az amerikai jegybank szigorítása. Ez pedig a forint piacán is új történelmi mélypontot hozhat, a jövő év végére akár 380 forintba is kerülhet egy euró.

Romlanak a növekedési kilátások az újabb lezárások miatt A közelmúltban bejelentett korlátozó intézkedések hatására rontotta a magyar növekedésre vonatkozó előrejelzését a Commerzbank. Idén az eddigi 3,8% helyett 3,5%-os GDP-bővülésre számítanak, 2022-ben pedig 4 százalékkal növekedhet a magyar gazdaság az eddig várt 4,7% helyett. A friss előrejelzésben még megnövekedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés