Előfizetői tartalom

Megállíthatatlannak tűnik a forint – Meddig erősödhet még?

Március vége óta jelentősen erősödött a forint az euróval szemben, ráadásul a régióban is felülteljesítő volt a magyar deviza. Ennek több oka is van, egyrészt javult a nemzetközi hangulat a feltörekvő piacokkal kapcsolatban, másrészt a jelek szerint az MNB üzenetei is megnyugtatók voltak a befektetők számára. De meddig erősödhet még a magyar deviza?

Nagyot megy a forint a kamatdöntés óta

Több mint egy hete csak kapkodjuk a fejünket, úgy erősödik a forint az euróval szemben. Március végén, az MNB kamatdöntése előtt még a 370-es történelmi mélypont közelében járt a jegyzés, majd onnan 360 alá erősödött vissza a forint.

Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt 2,5%-kal erősödött a magyar deviza, amivel felülteljesítő volt a régióban is. Ugyanebben az időszakban a lengyel zloty 0,9 százalékkal, a cseh korona pedig 2,2 százalékkal tudott erősödni.

ftrégió210409

De minek köszönhető a forint erősödése?

Nagyot ment a forint

  • Mi fordította meg a forintot?
  • Meddig lehet még szufla a magyar devizában?
  • Akár már péntek reggel érdemes lehet figyelni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés