Előfizetői tartalom

Több kincstárjegyet bocsáthat ki a magyar adósságkezelő a magasabb deficitcél miatt

Portfolio
A 6,5%-ról 7,5%-ra emelt idei GDP-arányos államháztartási hiánycélt két forrásból tervezzük finanszírozni: egyrészt olyan pénzekből, amelyekkel eddig nem számoltunk (uniós helyreállítási keret), másrészt a diszkontkincstárjegyek megnövelt kibocsátásával – mondta az Államadósság Kezelő Központ vezérigazgatója a Reutersnek csütörtökön délután. Kurali Zoltán hangsúlyozta, hogy az ÁKK-nak nincs szándéka a hosszabb futamidejű kötvények megemelkedő kibocsátásával finanszírozni a magasabb hiányt, és továbbra sem terveznek idénre devizakötvény-kibocsátást, de egy jüankötvény kibocsátást nem zár ki, azonban jelenleg ezen sem dolgoznak.

A hírügynökségnek adott interjú fontosabb üzenetei saját kiegészítéseinkkel: Varga Mihály pénzügyminiszter március végén jelentette be, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának elhúzódó hatásai miatt 6,5%-ról 7,5%-ra emeli az idei deficitcélt a kormány, és a többlet finanszírozási igényt két forrásból gondolja előteremteni az ÁKK, a módosított finanszírozási...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái