pf_forint_10000_768x434px_getty-20200823
Deviza

Átment a fontos szinten a forint, de aztán elakadt az erősödése

Portfolio
Múlt szerda óta a fontos 200 napos mozgóátlag alatt jár a forint az euróval szemben, de a jelek szerint nem igazán tud trendszerűen erősödni és közel járunk egy rendkívül fontos újabb szinthez is, így amint már pénteken rámutattunk: ezekben a napokban eldőlhet a forint hosszabb távú sorsa is.

A forint múlt szerdán tudott a 200 napos mozgóátlag (359,2) alatt zárni az euróval szemben, így csütörtökön és pénteken tovább erősödött, de péntek este már 357 körüli szintekről hirtelen visszafordulás jeleit láttuk: a jegyzések 359 közelébe ugrottak, aztán 358,5 körül zárta a hetet az árfolyam. Ma reggel csak kis forinterősödés látszik 358 körülig.

Amint péntek esti elemzésünkben rámutattunk: 356-nál egy nagyon fontos újabb technikai szint, a 3 éves emelkedő trendvonal húzódik és attól függ a forint hosszabb távú sorsa, hogy ezzel a szinttel mit tud kezdeni.

Nem véletlen, hogy péntek este a forint már a gyengülés jeleit mutatta, mert közben a dollárral szemben is egy kulcsfontosságú szinthez érkezett 294 közelében, ahonnan az amerikai (és egyéb) szereplők új forint shortokat nyithattak és ez visszahat a forint euróval szembeni teljesítményére is. Amint látjuk: egyelőre elakadt a forint erősödése a 294-es zónában, (és a dollár esése is megállt az euróval szemben a pénteki gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatra 1,2150-nél). Amennyiben a dollár kicsit visszaerősödik a világpiacokon, úgy a dollár/forint emelkedése a forint euróval szembeni gyengülésével is járhat és akkor előfordulhat, hogy amint pénteken megírtuk: még a 356-os szint előtt visszafordul északi irányba az EURHUF.

Az e heti fontosabb makroadatokról ebben a reggeli cikkünkben írtunk és amint rámutattunk: a magyar és az amerikai inflációs adat kiemelt jelentőségű, ezek lényeges piacmozgató hatásokkal is járhatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images

space
vakcina
adobevallas adozás

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
deviza trader forint árfolyam kereskedő