forint200212
Deviza

Új csúcsra erősödött a forint - Közel a kulcsfontosságú szint

Portfolio
A délelőtti fokozottan borongós nemzetközi befektetői hangulatban is erősödni tudott a forint, aztán amint javult a hangulat, a forint is még inkább erőre kapott, így délután már a 357-es szint alatt jár az euró jegyzése. A mai mozgással a forint nagyon közel került a 3 éves gyengülő trendvonal teszteléséhez.

Új csúcsra erősödött a forint - Közel a kulcsfontosságú szint

Délelőtt erőteljes eladói hullám söpört végig az európai részvénypiacokon, ahogy a kriptodevizák piacán is, de ez nem viselte meg a forintot, sőt. A reggeli stabil, 357,5 körüli kezdés után 357-ig erősödött, aztán a délutáni órákban még tovább kapaszkodott 356,6-ig és ezzel új egyhavi csúcsra ért. A forint mellett egyébként a cseh korona és a lengyel zloty is erősödött ma 0,3-0,4%-ot az euróval szemben, tehát nem egyedi jelenségről van szó.

Amint múlt heti technikai elemzésnkben már rámutattunk: 356 körül egy nagyon fontos technikai szintbe ütközhet a forint, ott tart jelenleg a 2018 tavaszán indult forintgyengülési trend alsó vonala. Ha ezt sikeresen áttörné az árfolyam, akkor további erősödés előtt nyílna meg a tér számára.

A forint a dollárral szemben 295 körül mozog jelenleg. Amint az alábbi ábrán látszik: elsőre megfogta a forint dollárral szembeni erősödését a berajzolt csökkenő trendvonal, de nem tudott róla meggyőzően és tartósan elrugaszkodni. Ez azt jelzi, hogy "van erő a forintban", és ezért kezdi tesztelni az euróval szemben a 356-os szintet.

Befagyott a forint, pedig a dollár mocorog

A forint 357,6 körül járt csütörtök reggel az euróval szemben, ez megegyezett a tegnap esti jegyzéssel. Úgy tűnik most, hogy itt lehet a magyar deviza újabb erősödő hullámának vége, vagy minimum átmeneti megtorpanás jöhet. A következő időszakban elsősorban az euró-dollár árfolyam mozgása, illetve a Fed reakciója határozhatja meg a forint irányát is a tegnapi meglepően magas áprilisi amerikai inflációs adat után. Ugyanakkor a szerdai nagy kilengések itthon nem okoztak egyelőre piaci következményeket. A dollárral szemben most 295,66-nál járunk, míg az angol font 415,5 forintba kerül.

A forint versenytársai közül a lengyel zloty 0,1 százalékkal erősödött ma reggelre az euróval szemben, míg a cseh korona egyelőre stagnál. A feltörekvő piacon a török líra a tegnap látott erőteljes esés után ma további fél százalékkal gyengült, míg a dél-afrikai rand 0,2 százalékkal erősödött szerda estéhez képest.

Említettük már az euró-dollár jelentős kilengéseit miután az amerikai infláció meghaladta a várakozásokat. A dollár először erősödésbe kapcsolt tegnap délután, azonban nem tartott ki sokáig a hangulat. Ma reggelre már 0,2%-kal gyengült az amerikai deviza, így 1,21 közelében jár a jegyzés. A japán jen eközben minimálisan erősödött, míg az angol font egyelőre stagnál.

Címlapkép: Getty Images

forint bankjegy getty stock
orbanerdogan
GettyImages-1233425873
roma_colosseum
koronavírus oltás vakcina negyedik hullám
koronavírus fertőzés kórház covid-19

Alapblog A Wells Fargo csalás

Az egyik legnagyobb amerikai bank pár évvel ezelőtti botránya a tengerentúlon jól ismert sztori. Nálunk azonban sokan...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-06-15
Portfolio-MAGE Járműipar 2021
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
forint200124