Előfizetői tartalom

Kilenc havi csúcson ragadt éjszakára a forint, fontos szinteket vitt át

Portfolio
Határozott erősödéssel kezdte a hetet a forint annak hírére, hogy a Magyar Nemzeti Bank már a júniusi ülésén alapkamatot emelhet az erősödő inflációs kockázatok hatására. Virág Barnabás jegybanki alelnök azt mondta, hogy új fejezet kezdődik júniustól a monetáris politikában és megelőző jellegű monetáris szigorítást is mérlegelni kell az eszközvásárlási program fenntartása mellett, így ezek az üzenetek még meggyőzőbbé tették, amire már pénteken felhívtuk a figyelmet, miszerint letört a forint 3 éve kezdődött gyengülő trendje. A forint az euróval szemben 351,5-ig, a dollárral szemben 289-ig ugrott, előbbi kilenchavi, utóbbi közel kétéves csúcsot jelent és mivel fontos technikai szintek törtek meg, így ez további forinterősödés lehetőségére utal.

2021. május 17. 22:38 Kilenc havi csúcson ragadt éjszakára a forint Az esti kereskedés során kicsit még tovább erősödött a forint az euróval és a dollárral szemben, így éjszakára rendre 351,5-ig, illetve 289-ig jutott a bankközi piacon. Előbbi kilenchavi, utóbbi közel kétéves...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái