Előfizetői tartalom

Tovább erősödtek a kamatemelési várakozások Magyarországon

Portfolio
A jegybanki alelnök hétfői kamatemelési üzenetei és a vártnál sokkal kedvezőbb kedd reggeli magyar GDP-adatok együtt tovább erősítették a jegybanki kamatemelési várakozásokat Magyarországon a kedd délutáni piaci adatok szerint, noha közben a forint a nap során már nem tudott tovább erősödni az euróval és a dollárral szemben a kilenchavi, illetve közel kétéves csúcsáról.

Jelenleg a jegybanki alapkamat 0,6%-os, míg a piacon valóban lényeges egyhetes betéti ráta 0,75%-os és ha az alapkamat majd egybeolvad az egyhetes betéti rátával az MNB-üzenet alapján, akkor a 0,75%-os szinthez képest 3 hónapos távra közel 50 bázispontos, 6 hónapos távra pedig már bő 50 bázispontos kamatemelés van beárazva a friss piaci jegyzések alapján. Múlt pénteken...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés