forint ezres
Deviza

Esésbe váltot a forint a szárnyalás után

Portfolio
Megakadt a forint utóbbi egy hétben látott erősödése, kedden az MNB kamatdöntése után már kis gyengülés látszott a magyar deviza szempontjából. Vagyis most úgy tűnik, hogy a piac beárazta a júniusi kamatemelést, ez már nem ad új lendületet a hazai devizának. Szerdán napközben viszont elindult a gyengülés irányába.

Esik a forint

Kora délután tovább gyengült a forint a vezető devizákkal szemben. Az euró/forint kurzus az elmúlt percekben a 351-es szint felett mozgott. Ez 0,5%-os gyengülésnek felel meg napon belül.

A forint tegnap még 347-es szint közelében is megfordult, majd az MNB kamatdöntése után felerősödő volatilitás mellett a gyengülés mellett döntött, immár közel 4 egységgel gyengébb a tegnapi legerősebb árfolyamhoz képest.

A jegybank alelnöke, Virág Barnabás a múlt héten a közelgő jegybanki szigorról beszélt, ami erősítette a forintot, a tegnapi kamatdöntést (tartották a kamatot, a vártnak megfelelően) követően pedig az MNB konkrétan be is jelentette, hogy elkezdik a monetáris politika szigorítását a következő időszakban.

Miután a befektetők az elmúlt napokban már beárazták a közelgő szigorítást, így ez már nem tud új lendületet adni a forintnak.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Tényleg megállót jelentett a 350

Reggel óta 0,3%.ot gyengült a forint az euróval szemben, így a délelőtt folyamán kicsivel 350 fölé kúszott az árfolyam.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Nem hozott már további forinterősödést az MNB erős üzenete, 350 körül torpantunk meg

Szerda reggel 349,25-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a kedd esti szinttel. A tegnapi kamatdöntés előtt 348 alatt is járt a jegyzés, majd onnan a jegybank döntése már inkább a gyengülés felé lökte. A Monetáris Tanács gyakorlatilag előre bemondta a kamatemelést júniusra, de azt már beárazták a befektetők Virág Barnabás alelnök múlt heti nyilatkozata után. Vagyis most úgy tűnik, hogy a hivatalos közlemény már nem tudott sok újat mondani a befektetőknek, legközelebb június végén jöhet komolyabb elmozdulás, amikor emelhet a kamaton a jegybank, illetve jön a friss inflációs jelentés. Addig elsősorban a nemzetközi hírek, a járvánnyal kapcsolatos adatok és az inflációs kilátások mozgathatják az árfolyamot. A dollár jegyzése most 285-nél jár, míg az angol font 403,5 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A forint versenytársai közül a lengyel zloty és a cseh korona is stagnálással kezdte a napot, miközben a feltörekvő piacon a török líra 0,3%-kal erősödött a dollárral szemben, a dél-afrikai rand pedig 0,2 százalékot javított.

A dollár az utóbbi napokban megint gyengült az euróval szemben, már az 1,22-es szintet is jelentősen meghaladta a jegyzés. Szerda reggel 1,2246 körül járt az árfolyam, ami minimális elmozdulást jelentett tegnaphoz képest, egy hónap alatt viszont 1,3%-os emelkedést jelent. A japán jen 0,1 százalékkal gyengült ma reggel az amerikai devizával szemben, míg az angol font alig mozdult.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

izrael palesztine
Takarékbank_1
oroszország koronavírus járvány
montenegró járvány
fodrasz covid korona

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
deviza trader forint árfolyam kereskedő