Előfizetői tartalom

Szárnyal tovább a forint, de meddig mehet?

Portfolio
Szokatlanul intenzív csapkodás alakult ki ma a bankközi forintpiacon, amelynek során 346-347,5 között többször irányt váltott az árfolyam az euróval szemben és délutánra új tízhavi csúcsra ért kissé 346 alatt a magyar fizetőeszköz. Ebben segített neki a ma reggel felfelé módosított első negyedéves (egyébként is meglepően erős) GDP-adat és a kedvező feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index adat is, amelyek erősítik a piacon azokat a várakozásokat, hogy az MNB a hónap során kamatemelési sorozatba kezd. Inkább csak ennek mértéke és ütemezése a kérdéses. Technikai oldalon is vannak tényezők, amelyek a forint erősödését hajtják, hiszen néhány fontosabb szint már letört és a dollárral szembeni árfolyam éppen most ostromolja a 13 éves emelkedő trendvonalat 283-nál, ami ha szintén letörik, akkor további hullámszerű, akár jelentős erősödés is jöhet. A tegnapi amerikai munkaszüneti nap után ma már amerikai befektetők is újra vannak a piacon.

2021. június 01. 17:14 Nincs megállás, tovább erősödik a forint a dollárral szemben A forint az euróval szemben a kédő délutáni kereskedésben "lenyugodni" látszik, a jegyzések 346,5 körül stabilizálódtak, de a dollár euróval szembeni gyengülése miatt (1,2250-nél jár már...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái