Előfizetői tartalom

Szárnyal tovább a forint, de meddig mehet?

Portfolio
Szokatlanul intenzív csapkodás alakult ki ma a bankközi forintpiacon, amelynek során 346-347,5 között többször irányt váltott az árfolyam az euróval szemben és délutánra új tízhavi csúcsra ért kissé 346 alatt a magyar fizetőeszköz. Ebben segített neki a ma reggel felfelé módosított első negyedéves (egyébként is meglepően erős) GDP-adat és a kedvező feldolgozóipari beszerzésimenedzser-index adat is, amelyek erősítik a piacon azokat a várakozásokat, hogy az MNB a hónap során kamatemelési sorozatba kezd. Inkább csak ennek mértéke és ütemezése a kérdéses. Technikai oldalon is vannak tényezők, amelyek a forint erősödését hajtják, hiszen néhány fontosabb szint már letört és a dollárral szembeni árfolyam éppen most ostromolja a 13 éves emelkedő trendvonalat 283-nál, ami ha szintén letörik, akkor további hullámszerű, akár jelentős erősödés is jöhet. A tegnapi amerikai munkaszüneti nap után ma már amerikai befektetők is újra vannak a piacon.

2021. június 01. 17:14 Megosztás Nincs megállás, tovább erősödik a forint a dollárral szemben A forint az euróval szemben a kédő délutáni kereskedésben "lenyugodni" látszik, a jegyzések 346,5 körül stabilizálódtak, de a dollár euróval szembeni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés