forint bankjegy
Deviza

Megint megijedt a csúcstól a forint

Portfolio
Kedden tízhavi csúcsára ugrott a forint az euróval szemben 346-os szintnél és a szerda délelőtti kisebb gyengülés után délután újra erőre kapott a magyar fizetőeszköz, így kissé még erősebb szintre kapaszkodott, mint tegnap. Közben a török líra új történelmi mélypontra esett ma hajnalban, miután a jelek szerint Erdogan elnöknek elfogyott a türelme és kamatvágást kényszerít ki az új jegybankelnökből is.

Nem bírja a magaslati levegőt a forint

Az utóbbi percekben elkezdett visszagyengülni a forint, most újra 346,15-nél jár. A jelek szerint a 346 alatti szint már komoly akadály a magyar devizának, sokadszor próbál alatta maradni, de nem sikerül.

Nem nyugszik a forint: új tízhavi csúcsra ugrott

A szerda délelőtti kis gyengülés után kora délutántól megint erőre kapott a forint és 346,7-ről 345,9-ig jutott az euróval szemben. Ez azt jelenti, hogy pár fillérrel erősebb szintre jutott, mint tegnap, azaz új tízhavi forintcsúcsról beszélhetünk. Közben a dollár tegnap este óta erősödőben van az euróval szemben 1,2240-ről 1,2170-ig, így a dollár/forint relációban nincs új forintcsúcs: ott a jegyzések 283,8-ig ereszkedtek, azaz a 283 körül húzódó 13 éves emelkedő trendvonal egyelőre továbbra sem tört le.

Indul a forró nyár Törökországban: megint Erdogan fűtött be a líra alá

Történelmi mélypontra esett szerda hajnalban a török líra a dollárral szemben, majd onnan kicsit enyhült a nyomás. Az újabb zuhanást az váltotta ki, hogy Erdogan elnök ismét kamatcsökkentést sürgetett, sőt nyíltan beavatkozott a jegybank monetáris politikájába.

Tovább a cikkhez

Idei csúcsáról tud még tovább kapaszkodni a forint?

Szerda reggel 346,17-nél járt a forint az euróval szemben, ez szinte hajszálra megegyezett a kedd esti árfolyammal. Tegnap rövid ideig 346 alatt is járt a jegyzés, ezzel idei csúcsára erősödött a forint. A következő időszak kérdése az lehet, hogy innen maradt-e még erő a magyar devizában, az első kulcsfontosságú időpont június 22-én az MNB kamatdöntő ülése lesz. A dollárral szemben most 283,47-nél járunk, míg az angol font 401,23 forintba kerül.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

A régiós versenytársak közül a lengyel zloty és a cseh korona is minimális elmozdulással kezdett az euróval szemben. A feltörekvő piacon a török líra új történelmi mélypontra esett a dollárral szemben tegnap este, ma reggel is 1,2%-os gyengülésben van. Ennek oka, hogy a jelek szerint elfogyott Recep Tayyip Erdogan elnök türelme, aki ismét kamatcsökkentést szorgalmaz a jegybanknál.

A dollár továbbra is képtelen tartósan erősödni az euróval szemben, csak átmenetileg tud 1,22 alá menni a jegyzés. Egyelőre ma reggel is 1,2213 körül jár a jegyzés, ami megegyezik a kedd estivel. A japán jen 0,2%-os gyengülésben van a dollárhoz képest, míg az angol font egyelőre stagnál.

Ennyi volt a tőzsdeválság? Használja ki a piaci mozgást, keresse kollégáinkat! Start

Címlapkép: Getty Images

izzo lampa
deviza trader
GettyImages-10188160(1)
fiatalok oltása 12-15 évesek gyermek vakcina pfizer
izrael palesztine
Takarékbank_1

Alapblog Pénzt? Vagy életet?

2020 az elég megrázó társadalmi kísérletek éve volt. Számomra leginkább azért, mert az egész nyugati társadalomból...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-09-07
Sustainable World 2021
2021-09-08
Business and Finance Summit 2021 - CFO of the year
2021-09-21
Hiventures - Portfolio Vállalati Tőkefinanszírozás 2021
2021-09-30
Energy Investment Forum 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Treasury Associate

Treasury Associate

Client Asset Analyst

Client Asset Analyst
Online előadás
Mi lesz most a nagy technológiai részvények sorsa?
Online előadás
Hasznos tippek, trükkök, használati gyorstalpaló
deviza trader