Előfizetői tartalom

Nagyon rég nem volt ilyen sérülékeny a forint – Ezért kell hamarosan lépnie az MNB-nek

Az infláció erősödése globális jelenség, azonban hónapok óta megszokott, hogy egész Európában a magyar áremelkedési ütem a legmagasabb. Már áprilisban több mint nyolcéves csúcsra, 5% fölé emelkedett a pénzromlás üteme, ez pedig a 0,6%-os alapkamattal párosulva azt jelenti, hogy hosszú évek óta nem látott mélységbe esett a magyar reálkamat. Ez pedig sérülékennyé teszi a forintot, így indokolt lehet az MNB szigorítása június végén.

Nagyon régen nem volt ilyen alacsony a magyar reálkamat Már az áprilisi 5,1%-os inflációs rátát alapul vége sokéves mélypontra esett a magyar reálkamat, hiszen a 0,6%-os alapkamat jó ideje változatlan. A most megjelent májusi áremelkedési adat stagnálást mutatott, vagyis most mínusz 4,5% a magyar reálkamat.   A legtöbb országban csak a napokban érkezik majd a májusi inflációs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés